DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

17. novembra EPALE tiešsaistes diskusijā runās par prasmju pilnveidi un pārkvalificēšanos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šo ceturtdien, 2022. gada 17. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 17.00 norisināsies EPALE tiešsaistes diskusija “Prasmju pilnveide un pārkvalificēšanās: paaudžu sadarbības veicināšana”.

Rakstisko diskusiju no plkst. 11.00 līdz 11.40 ievadīs tiešraide, ko vadīs Eiropas galvaspilsētu universitāšu institucionālā tīkla projektu vadītājs Panajotis Hadzimihails kopā ar pieaicinātiem ekspertiem –  Eiropas Jaunatnes foruma valdes locekli Mariju Rodrigesu Alkazaru un Eiropas Skolēnu arodbiedrību organizācijas biroja valdes locekli Rares Voiku, kuri dalīsies pieredzē, diskutēs un sniegs ieteikumus.

Pēc ekspertu sarunas norisināsies tiešsaistes diskusija, kuras mērķis ir saprast - kas nepieciešams, lai dažādu vecumu cilvēki varētu pārkvalificēties un uzlabot prasmes, un kā šajā procesā var palīdzēt izglītības nozarē iesaistītie.

Diskusijas jautājumi:

  • Kāda ir katras izglītības nozares loma procesos?
  • Kādas ir atšķirības starp dažādām nozarēm un vecuma grupām, kas padara prasmju pilnveidi un pārkvalificēšanos lēnu vai nepieejamu?
  • Vai un kā šajā procesā iespējams atbalstīt darba ņēmējus un darba devējus?
  • Kā varam atbalstīt dažādas paaudzes kopējā prasmju pilnveides un pārkvalificēšanās procesā?

Ikviens EPALE reģistrētais lietotājs jau tagad var dalīties ar savu viedokli par šiem jautājumiem šeit.

Eiropas Komisija 2023.gadu ir pasludinājusi par Eiropas Prasmju gadu. Pašlaik vairāk nekā trīs ceturtdaļas uzņēmumu ES ziņo par grūtībām atrast darbiniekus ar nepieciešamajām prasmēm, un jaunākie Eurostat dati liecina, ka tikai 37% pieaugušo regulāri piedalās apmācībā. Lai veicinātu mūžizglītību, dalībvalstis apstiprinājušas ES 2030. gada sociālos mērķrādītājus, proti, ka vismaz 60% pieaugušo katru gadu būtu jāpiedalās apmācībā. Eiropas Prasmju gadā Komisija aicina dalībvalstīm kopā ar sociālajiem partneriem, valsts un privātajiem nodarbinātības dienestiem, tirdzniecības un rūpniecības kamerām, izglītības un apmācības pakalpojumu sniedzējiem dot jaunu impulsu mūžizglītībai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI