DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Dzimumu līdztiesība – iespēja uzņēmējdarbības izaugsmei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korporatīvā sociālā atbildība gūst arvien lielāku atbalstu gan uzņēmēju, gan patērētāju vidū. Taču uzņēmējdarbības pamatā ir peļņa – kā tad būt sociāli atbildīgam uzņēmumam, bet joprojām gūt peļņu, būt sociāli atbildīgam pilsonim un būt nodarbinātam? Sabiedrības integrācijas fonds aicina studentus, darba devējus, personāldaļu speciālistus un citus interesentus uz ekspertu diskusiju “Dzimumu līdztiesība – iespēja uzņēmējdarbības izaugsmei?”, kas notiks 15. novembrī plkst. 16.00, Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā un delfi.lv tiešraižu sadaļā Diskusijā meklēs atbildes uz jautājumiem par sociālo atbildību, peļņu un dzimumu līdztiesību sabiedrībā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2021. gadā ar bakalaura līmeņa izglītību Latvijā bija 87 149 sievietes un 46 808 vīriešu, ar maģistra līmeņa izglītību 192 654 sievietes, 106 399 vīriešu, savukārt ar Doktora līmeņa 3 961 sievietes, 3 756 vīriešu. Neskatoties uz to, ka sievietes ir vairāk izglītotas, viņas vienalga ieņem zemākus amatus un saņem mazāku atalgojumu. Viens no veidiem, kā veicināt līdztiesīgas sabiedrības attīstību ir veicināt korporatīvo sociālo atbildību un brīvprātīgas biznesa iniciatīvas, kas rosina sabiedrību un uzņēmējus uz sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību un labvēlīgi skar sabiedrības sociālos apstākļus, valsts tautsaimniecību un apkārtējo vidi. Piemēram, tādas kā kustība “Dažādībā ir spēks”, darba devēju mācības “Skatupunkti”, Ilgtspējas indekss, Latvijas Dažādības harta u.c.

“Dzimumu līdztiesības iniciatīvas uzņēmējdarbībā dod pieaugumu uzņēmuma produktivitātē un peļņā, kā rezultātā arī palielinās valsts IKP līmenis. Studenti ir jauna darba ņēmēju un devēju paaudze, kas var radīt izmaiņas sabiedrībā, ienākot uzņēmumos vai radot tos, balstoties uz dažādības vērtībām un līdztiesīgu attieksmi. Rezultātā līdztiesības iniciatīvas un studentu informētība sniegs lielu ieguldījumu visā ekonomikā,” saka Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Diskusijā piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda Sociālas saliedētības departamenta direktore Alda Sebre, Latvijas Universitātes asociētā profesore un komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Marita Zitmane, Prakse.lv pārstāve Rebeka Grīnfelde, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas projektu vadītāja Līva Švarce, Centra MARTA Politikas koordinatore Ligija Purinaša un Latvijas universitātes politikas zinātnes 2. kursa studente Eva Kiršteine, savukārt diskusiju vadīs pasākumu un forumu moderators Haralds Burkovskis.

Pasākuma laikā dalībnieki atbildēs uz tādiem jautājumiem kā: kas ir sociāls uzņēmums, kā uzņēmums, kas koncentrējas uz sociāli atbildīgu darbību var gūt peļņu, vai dzimumu līdztiesība ir uzņēmumu identitāte vai tikai korporatīvās sociālās atbildības politikas ieraksts, vai jauniešiem ir jāizcīna līdztiesīga attieksme, vai tai ir jānāk jau no paša sākuma, kā arī varēs iegūt vairāk informācijas par kampaņu, uzzināt par situāciju valstī un atbalsta iespējām, saņemot atziņas no ekspertu pieredzes, un uzdodot sev interesējošus jautājumus.

Aicinām visus interesentus piedalīties diskusijā Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā: https://fb.me/e/44e3En38w vai Delfi tiešraižu sadaļā.

Lai tiešraides laikā saņemtu atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem, lūgums tos sūtīt iepriekš uz e-pastu kristina.ilatovska@olsen.lv vai uzdot translācijas laikā Facebook tiešraides komentāru sadaļā vai izmantojot www.slido.com ar kodu #3213760 (https://app.sli.do/event/fqqahWtfkLfFaK1Pw5jvsG).  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI