DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks lekcija par ietekmi uz Vācijas ārpolitiku un drošības politiku pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. oktobrī plkst. 16.00 Latvijas Kara muzejā notiks Vācijas ekspertes Klaudijas Majores (Claudia Major) vieslekcija par ietekmi uz Vācijas ārpolitiku un drošības politiku pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, ko rīko Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centrs un Latvijas Transatlantiskā organizācija.

Kopš šī gada februāra Vācijas ārpolitikā un drošības politikā ir notikušas ievērojamas pārmaiņas. Ir būtiski palielināts aizsardzības finansējums, un Vācija ir sniegusi ievērojamu militāro un ekonomisko palīdzību Ukrainai, tomēr līderību militārās palīdzības sniegšanā Ukrainai ir uzņēmušās citas valstis. Lai arī Vācijā daudzi vēl joprojām uztraucas par iespējamo Krievijas īstenotā kara Ukrainā eskalāciju, kas varētu apdraudēt visas Eiropas drošību, virkne Vācijas partnervalstu Eiropā vēlas, lai Vācija uzņemtos līderību aizsardzības jomā un lielāku atbildību par Eiropas drošību.

Vieslekcijas gaitā tiks skaidroti šī gada laikā notikušie pavērsieni Vācijas ārpolitikā un drošības un aizsardzības politikā. Pasākuma gaitā tiks meklētas atbildes uz šādiem jautājumiem: “Vai Vācijā notikušās pārmaiņas ir uz palikšanu?”, “Kādi faktori šobrīd visvairāk ietekmē Vācijas ārpolitiku un drošības politiku?” un “Ko varam sagaidīt no Vācijas turpmāk?”.

K. Majore ir Vācijas Starptautisko un drošības lietu institūta (SWP - German Institute for International and Security Affairs) Starptautiskās drošības nodaļas vadītāja. K. Majore ir daudzu starptautiskajai un Eiropas drošībai veltītu publikāciju autore. Karjeras gaitā K. Majore ir strādājusi vairākos pētnieciskajos institūtos Vācijā, Francijā un Šveicē.

Lekciju par Krievijas īstenotā kara Ukrainā ietekmi uz Vācijas ārpolitiku un drošības politiku Latvijas Kara muzejā aicināts apmeklēt ikviens interesants, reģistrējoties šeit: bit.ly/Vieslekcija_

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI