DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Cēsu novadā cieta cilvēks, Liepājā - izglābts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. oktobra plkst. 6.30 līdz 7. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 71 izsaukumu – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.59 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Straupes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā pie apkures katla dega siena 4 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, mēģinot dzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 18.12 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 00.03 VUGD saņēma informāciju, ka Tērauda ielā Liepājā deg divstāvu daudzdzīvokļu mājas ārsiena un vairākos dzīvokļos ir nostrādājis dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas piebūve, kurā ir izvietotas kāpnes uz otro stāvu un liesmas izplatījušās uz jumtu, kas dega 60 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas pirmā stāva izglāba vienu cilvēku, bet vēl trīs evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 02.14.

Plkst. 13.38 VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada Smārdes pagastā mežā ir apmaldījušies divi cilvēki. Valsts policijas darbiniekiem sazinoties ar cilvēkiem telefoniski un ugunsdzēsējiem glābējiem ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, cilvēki iznāca no meža. Neilgi pirms trijiem saņemta informācija, ka Ādažu novada Carnikavas pagastā mežā atrodas cilvēks, kas saviem spēkiem nevar no tā izkļūt. Sazinoties telefoniski, cilvēks tika atrasts un iznests no meža līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji 19 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas – sazāģēja aizlauztus vai nolauztus kokus un atbrīvoja ceļa braucamo daļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI