DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VDD aicina informēt par saņemtām mobilizācijas pavēstēm no Krievijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā Krievijā izsludināto mobilizāciju bruņotajos spēkos, Valsts drošības dienests (VDD) aicina Krievijas valstspiederīgos, kas uzturas Latvijā, nekavējoties informēt dienestu, ja tiek saņemta pavēste par iesaukšanu Krievijas armijā.

Kā liecina Vladimira Putina publiski paustā informācija, Krievijas uzsāktajā agresīvajā karā Ukrainā plānots iesaistīt Krievijas bruņoto spēku rezerves karavīrus un visus, kuri kādreiz dienējuši Krievijas armijā. Krievija mobilizē papildspēkus, lai turpinātu veikt noziegumus pret cilvēci un mieru un kara noziegumus, kas vērsti pret Ukrainas valstisko neatkarību, suverenitāti un teritoriālo vienotību.  

VDD atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 77.1  un 95.1 pantu Latvijas pilsoņiem (t.sk. dubultpilsoņiem), nepilsoņiem un ārzemniekiem, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā, par dienestu Krievijas bruņotajos spēkos un piedalīšanos karā pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem draud kriminālatbildība. Tāpat dubultpilsoņiem saskaņā ar Pilsonības likuma 24. panta pirmo daļu par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem var atņemt Latvijas pilsonību.

Informāciju par saņemtām mobilizācijas pavēstēm var sniegt, rakstot VDD uz e-pasta adresi dd@vdd.gov.lv vai zvanot uz dienesta diennakts tālruni 67208964. VDD garantē informācijas sniedzēju konfidencialitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI