DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri Rīgā pasniedz ikgadējo Baltu balvu tulkotājai Dacei Meierei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 15. septembrī Rīgā tikās Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Lietuvas Republikas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis). Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējo un reģionālo sadarbību, tajā skaitā izaicinājumus enerģētikas jautājumos, drošības situāciju reģionā un Ukrainā. Ministri apliecināja nepieciešamību  turpināt sniegt politisko, militāro un humanitāro atbalstu Ukrainai, kā arī koordinēt tālāko sadarbību vīzu izsniegšanā Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Vizītes laikā ministri pasniedza ikgadējo Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balvu. Šogad Baltu balvu, ko pasniedz par izciliem sasniegumiem baltu mantojuma pētniecībā, kopšanā un stiprināšanā, saņēma tulkotāja Dace Meiere.

Klātesot žurnālistiem, pētniekiem un valsts iestāžu pārstāvjiem, ārlietu ministri piedalījās Latvijas un Lietuvas nākotnes sadarbības ziņojuma prezentācijā. Ziņojumu no Latvijas puses izstrādāja Gints Jegermanis, no Lietuvas puses – Neris Germanas (Neris Germanas). Ziņojumā tiek izvērtēta līdzšinējā Latvijas un Lietuvas sadarbība, kā arī sniegtas rekomendācijas par sadarbības iespējām tādās jomās kā ārpolitika, aizsardzība, ekonomika, pašvaldību sadarbība, cilvēku savstarpējo kontaktu veicināšana, kā arī kultūras, izglītības un zinātnes jomā.

Noslēdzot prezentāciju, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atzīmēja: “Šis ziņojums kalpos kā ceļvedis mūsu turpmāko attiecību stiprināšanā un konkrētu sadarbības projektu izstrādē. Lietuva Latvijai vienmēr ir bijusi labs kaimiņš, sabiedrotais un draugs, un šī draudzība un sadarbība ir liela vērtība, kura mums jākopj un jāattīsta.”

Informācijai

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balva tiek pasniegta kopš 2018. gada. Iepriekšējos gados šo balvu ir saņēmusi profesore un valodniece Laimute Balode, profesors un ilggadējs Vītauta Dižā universitātes Letonikas centra vadītājs Alvīds Butkus, diplomāts un valodnieks Alberts Sarkanis un Šauļu Universitātes Baltu centra vadītāja, valodniece un pasniedzēja Regīna Kvašīte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI