DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Bruņoto spēku komandieris uz starptautiskajām operācijām pavada Latvijas karavīrus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: seržants Edgars Grundšteins.

Šodien, 9. septembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus NATO misijā Irākā, ASV vadītās globālās koalīcijas pret ISIS operācijā “Inherent Resolve” un ES militārajā operācijā Vidusjūras reģionā “Eunavfor Med Irini”.

“Iespēja pārstāvēt Latviju starptautiskajā operācijā ir ne tikai pagodinājums karavīru augstajai profesionalitātei, bet arī milzīga atbildība, tāpēc svarīgi pret uzticēto uzdevumu izturēties ar vislielāko cieņu un pietāti, respektējot valstu kultūru un tradīcijas,” tiekoties ar karavīriem uzsvēra NBS komandieris.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri saņēma ceļamaizi – Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu. 

Jau ziņots, ka šā gada martā Saeima atbalstīja termiņa pagarināšanu Latvijas karavīru dalībai pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā un/vai Kuveitā līdz 2024. gada 1. februārim. Latvija starptautiskajai koalīcijai pret teroristisko organizāciju "Daesh", pievienojās 2014. gadā paužot atbalstu koalīcijas lēmumiem un darbībām.

Militāro operāciju “Eunavfor Med Irini” ES īsteno Vidusjūras reģionā, lai atbalstītu miera un stabilitātes atjaunošanu Lībijā. Lēmumu par operācijas uzsākšanu ES Padome pieņēma 2020. gada 31. martā, pasliktinoties drošības situācijai Lībijā un saskaroties ar jauniem drošības izaicinājumiem. Operācijā gan uz sauszemes, gan jūrā dienesta pienākumus pilda arī Latvijas Jūras spēku karavīri.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA”, ES Apmācības misijā Mali un ANO vadītajā pamiera uzraudzības misijā UNTSO Jeruzalemē, Izraēlā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI