DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Šodien notiek “Zaļais grils” – priekšvēlēšanu debates par dabas, vides un klimata jautājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ietekmīgākās Latvijas nevalstiskās dabas aizsardzības un vides organizācijas – Latvijas Dabas fonds, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Pasaules Dabas Fonds, biedrība “Zaļā brīvība” un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija, kas apvienojušās iniciatīvā “Zaļais barometrs”, vēlētājus aicina sekot līdz “Zaļajiem griliem” un uzdot interesējošos jautājumus politisko partiju pārstāvjiem par to nākotnes redzējumu vides politikā. 

9. septembrī plkst. 11.00 un plkst. 12.00 notiks divi “Zaļie grili” par klimatu, enerģētiku, aprites ekonomiku, kā arī dabas daudzveidību un resursu pārvaldību. Paneļdiskusijās piedalīsies: Jānis Butāns (Konservatīvie), Armands Krauze (Latvijas Zemnieku savienība), Jānis Tutins (Saskaņa), Gatis Zāmurs (Attīstībai/Par!) un Andrejs Svilāns (Apvienotais saraksts). Diskusijas moderēs žurnālists Gundars Rēders.

Diskusijām tiešraidē varēs sekot un savus jautājumus uzdot https://www.zalais-barometrs.lv, “Zaļā barometra” un projekta sadarbības partneru Facebook lapās, kā arī portālā lsm.lv.  

“Zaļie grili” ir cēloņsakarīgs partiju zaļuma, t. i., priekšvēlēšanu programmu un rīcībpolitikas, izvērtējuma turpinājums. To laikā politiķi vairākās paneļdiskusijās tiek iztaujāti un konfrontēti par viņu nākotnes redzējumu dabas, vides un klimata jomās, lai vēlētājiem būtu iespēja savu viedokli par politiķu un partiju nostāju veidot informēti un argumentēti.

2. septembrī notika divi “Zaļie grili” - priekšvēlēšanu debates par 14. Saeimas vēlēšanu zaļajiem solījumiem un mērķiem klimata politikas, enerģētikas un aprites ekonomikas jomās, kā arī debates par dabas daudzveidību un dabas resursu pārvaldību. Diskusijas moderēja žurnālists Gundars Rēders, savukārt diskusijās piedalījās politiķi: Edmunds Cepurītis (Progresīvie), Raimonds Čudars (Jaunā Vienotība), Jānis Eglīts (Nacionālā apvienība) un Edmunds Zivtiņš (Latvija Pirmajā vietā). 

Baiba Vitajevska – Baltvilka, iniciatīvas “Zaļais barometrs” koordinatore atzīst: “Spraigās diskusijas parādīja, ka politiķiem vides tēma ir dienaskārtībā un viņiem līdz ar to ir svarīgs vēlētāju viedoklis un “pasūtījums” saglabāt kvalitatīvu dzīves vidi. Tā ir labā ziņa. Tomēr mēs arī redzējām nekompetenci un neizpratni par vides jautājumiem, kā arī to, ka bieži politiķiem ir īstermiņa skatījums uz vides jautājumiem. Mēs aicinām vēlētājus lūkoties uz politiķiem, vērtējot viņu solījumu ilgtspējības aspektu.”

Pirmās divas diskusijas iespējams noskatīties projekta mājaslapā: https://www.zalais-barometrs.lv/lv/zinas/75 un https://www.zalais-barometrs.lv/lv/zinas/76

Projektu “Zaļais barometrs” un diskusiju “Zaļais grils” īsteno Latvijas ietekmīgākās vides nevalstiskās organizācijas - Latvijas Dabas fonds, Pasaules Dabas Fonds, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija un biedrība “Zaļā brīvība”. Iniciatīvas mērķis ir uzraudzīt un vērtēt politiskās norises saistībā ar dabas un vides jautājumiem. Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI