DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Publiskajā pārvaldē uzlabos virzību uz vienotiem mērķiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība 30. augustā apstiprināja kārtību, kādā Atveseļošanās fonda līdzekļi tiks ieguldīti publiskās pārvaldes darbinieku un amatpersonu profesionālajā attīstībā, lai raitāk un sekmīgāk varētu īstenot reformas un uzlabot iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu kvalitāti, tādējādi arī paaugstinot sabiedrības uzticēšanās līmeni valstij.

Ar Atveseļošanās fonda investīcijām paredzēts turpināt publiskās pārvaldes modernizāciju un paaugstināt iestāžu kapacitāti ātru un sekmīgu reformu īstenošanā. Plānots veicināt sadarbību iestāžu starpā, nodrošinot līdzvērtīgas apmācību iespējas visai publiskajai pārvaldei, lai procesi notiktu nevis sāncensības garā, bet virzīti uz kopīgu, saskaņotu mērķu sasniegšanu, veidojot vienotu publisko pārvaldi.

Tāpat plānots uzlabot stratēģiskās plānošanas kapacitāti, rīcībpolitiku un projektu īstenošanu, kā arī sasniedzamu un novērtējamu mērķu un rādītāju noteikšanu, lai pakalpojumu attīstība balstītos objektīvos datos gan tad, kad problēmām tiek meklēti labākie risinājumi, gan tad, kad jānovērtē, cik labi izdevies tās atrisināt.

Kopējais finansējums publiskās pārvaldes nodarbināto un amatpersonu kapacitātes celšanai un profesionalizācijai projektu vadības, datu pratībai , stratēģiskās plānošanas un citās jomās līdz 2026. gada vidum paredzēts 2,1 milj. eiro apmērā.

Ar Valsts kancelejas sagatavoto informatīvo ziņojumu var iepazīties Tiesību aktu projektu portālā: https://tapportals.mk.gov.lv/legal_acts/0b5f8881-18a1-4352-9c66-a71d52ee0f4c

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI