DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 26 ugunsgrēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.augusta plkst. 6.30 līdz 17.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.13 tika saņemts izsaukums uz Mazo Stacijas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī uzstādīts nebija. Plkst. 20.53 darbs notikuma vietā pabeigts.

Plkst. 13.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Salaspilī, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas divas kravas automašīnas, kur vienai automašīnai bija bojāta degvielas tvertne, kā rezultātā strauji noplūda degviela. Ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja dīzeļdegvielas noplūdi un izveidoja apvaļņojumu, lai degviela nenokļūstu kanalizācijas un lietus ūdeņu tīklā. Plkst. 19.21 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza un turpmāko vietas uzraudzību nodrošinās Valsts vides dienests (VVD) un Latvijas autoceļu uzturētājs.

Plkst. 21.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz upi Iecava Jelgavas novada Ozolniekos, kur no atpūtas kuģa transmisijas kārbas bija noplūdusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji izvilka absorbējošās bonas, lai ierobežotu vielas tālāku izplatīšanos upē. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 23.16 un turpmāku vietas uzraudzību nodrošinās VVD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kombainis, rapsis, meža zemsedze, jaunaudze, sausā zāle, celms, zaru kaudze, dēļu kaudze, meža tehnika, saimniecības ēka, elektrosadales skapis, sadzīves mantas, piebūves jumts, tvaika nosūcējs, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI