DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Izveido vēl vienu 14. Saeimas vēlēšanu iecirkni ārvalstīs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā vēlēšanu komisija 2. augustā atbalstīja vēl viena 14. Saeimas vēlēšanu iecirkņa izveidi ārvalstīs. Vēlēšanu iecirknis izveidots pēc ne mazāk kā 36 vēlētāju ierosinājuma un atradīsies Kanādas Latviešu centrā Toronto. Līdz ar to14.Saeimas vēlēšanām ir izveidots kopumā 81 vēlēšanu iecirknis, kurā būs iespējams nobalsot tiem vēlētājiem, kuri vēlēšanu laikā uzturēsies ārvalstīs. Vēlēšanu iecirkņu saraksts pieejams CVK mājaslapā www.cvk.lv.

14.Saeimas vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs būs 42 valstīs un 79 pilsētās. Vēlētājiem ārvalstīs vēlēšanu dienā, 1. oktobrī, būs iespēja nobalsot klātienē vēlēšanu iecirkņos Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Indijā, Īrijā, Islandē, Itālija, Izraēlā, Japānā, Kanādā, Kazahstānā, Krievijā, Ķīnā, Dienvidkorejā, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, Lietuvā, Luksemburgā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Vācijā un Zviedrijā.

Saeimas vēlēšanu dienā, 1. oktobrī, iecirkņi ārvalstīs balsotājiem būs atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00 pēc vietējā laika, un tajos balsot varēs ne tikai attiecīgajā valstī dzīvojošie Latvijas pilsoņi, bet arī tie vēlētāji, kuri uz ārvalstīm būs devušies īslaicīgā darba braucienā vai ceļojumā.

Vēlētāji ārvalstīs Saeimas vēlēšanās var piedalīties, arī balsojot pa pastu. Pasta balsošanai no ārvalstīm iespējams pieteikties līdz 9. septembrim.

14. Saeimas vēlēšanās tiesības piedalīties būs Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Balsošanas dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID karte). Šoreiz ērti piedalīties vēlēšanās varēs arī vēlētāji, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pases, jo parlamenta vēlēšanās pirmo reizi vēlētāju uzskaitei tiks izmantots vēlētāju reģistrs un spiedogs pasē par dalību vēlēšanās netiks likts. Līdz ar to vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība, lai piedalītos vēlēšanās, nebūs nepieciešama vēlētāja apliecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI