DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima uzņem Latvijas pilsonībā modernās pieccīņas izlases sportisti Kateržinu Krejčī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 14.jūlijā, galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma likumu Par Kateržinas Krejčī (Katerina Krejci) atzīšanu par Latvijas pilsoni.

K.Krejčī kopš 2019.gada studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Viņa ir Latvijas modernās pieccīņas izlases sportiste, kura trenējas un startē ar Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas izsniegtu Latvijas sportista starptautisko licenci.

K.Krejčī Latviju pārstāv augstākā līmeņa starptautiskajās sacensībās. Viņa 2021.gadā Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā U24 kategorijā izcīnīja bronzas medaļu, bet šogad Pasaules čempionātā modernajā pieccīņā pieaugušo kategorijā izcīnīja 12.vietu. 2021.gadā Polijas atklātajā čempionātā ieguva 1.vietu, bet Vācijas atklātajā čempionātā – 3.vietu. Savu nākotni K.Krejčī saista ar Latviju un vēlas pārstāvēt Latviju 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē, teikts likumprojekta anotācijā.

“Ņemot vērā K.Krejčī sportiskos sasniegumus, pārstāvot Latviju starptautiskās sacensībās, un valsts tēla atpazīstamības veicināšanu pasaulē, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija aicināja Saeimu uzņemt sportisti Latvijas pilsonībā,” pauž komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins, uzsverot, ka sportiste īsā laikā apguvusi latviešu valodu, kā arī veiksmīgi integrējusies Latvijas sabiedrībā.

Likumprojekta anotācijā atzīmēts, ka K.Krejčī vēlmi iegūt Latvijas pilsonību atbalsta arī Latvijas Modernās pieccīņas federācija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Nacionālo Bruņoto spēku Sporta klubs un biedrība “Modernās pieccīņas sporta klubs”.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI