DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar saņemti 49 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.jūnija plkst. 6.30 līdz 22.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 19 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 1.07 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Straupes pagastu, kur mežā apmaldījušies trīs cilvēki. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēki tika atrasti un Valsts policijas darbinieki ar automašīnu cilvēkus izveda no meža.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Vakar īsi pirms 19.00 tika saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums un cietuši cilvēki. Viens cilvēks bija izkļuvis no automašīnas saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sausā zāle, meža zemsedze, automašīnu detaļas, dzīvojamās mājas ārsiena un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI