DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un Google viceprezidents pārrunā digitālās izglītības un tiešsaistes platformu atbildības jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trīs jūru iniciatīvas (TJI) Biznesa foruma noslēgumā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Google viceprezidentu Karanu Bhatiu (Mr Karan Bhatia), lai pārrunātu to, kā sekmēt iedzīvotāju digitālās prasmes un TJI valstu pilsoniskās sabiedrības sadarbību.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Google.org nozīmīgo ieguldījumu NVO atbalstam TJI valstu reģionā līdz 2023. gadam. “Atzinīgi vērtēju Google apņēmību stiprināt digitālās prasmes, tātad, digitālo vienlīdzību mūsu reģionā – šāds atbalsts ir ļoti svarīgs,” teica E. Levits.

K. Bhatia norādīja, ka Centrālajā un Austrumeiropas reģionā, kurā ietilpst arī TJI valstis, saredz lielu potenciālu digitālajā jomā. “Reģions ir spēcīgāks, ja valstīm ir vienoti mērķi un tās sadarbojas,” tā Google viceprezidents.

Valsts prezidents pieskārās jautājumiem par tiešsaistes platformu datu drošību un mākslīgā intelekta pielietošanu datu iegūšanā un krāšanā. Tāpat Valsts prezidents izteica novērojumu, ka Eiropas diskusijās aizvien vairāk nobriest atziņa par nepieciešamību pēc indivīdu privātuma aizsardzības lielajās tiešsaistes platformās.

Sarunas laikā Google pārstāvji informēja Valsts prezidentu par sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem, kā arī pastāstīja par dažādajiem tehnoloģiju uzņēmuma īstenotajiem projektiem, kuros iedzīvotājiem, kā arī maziem un vidējiem uzņēmumiem, ir iespējams papildināt digitālās prasmes.

Tikšanās noslēgumā Google viceprezidents arī pastāstīja par Google cīņu pret dezinformāciju un padarīto kiberdrošības laukā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI