DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Zemnieku saeimu pārrunā lauksaimniecības nozares aktualitātes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 16. jūnijā, tikās ar Zemnieku saeimas pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē. Sanāksmē piedalījās arī finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ministru prezidents ar Zemnieku saeimas vadību pārrunāja lielākos izaicinājumus, ar ko šobrīd saskaras nozare, tostarp Krievijas īstenotā kara Ukrainā izraisīto krīzi piegāžu ķēdēs visā pasaulē, izejvielu cenu kāpumu un Eiropas zaļā kursa īstenošanas rezultātā nepieciešamo lauksaimniecības modernizācijas projektu īstenošanu.

Zemnieku saeimas pārstāvji vērsa uzmanību uz to, ka, ņemot vērā jaunās Eiropas Savienības prasības vides aizsardzības jomā, tostarp nosacījumus par videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanu, kas stāsies spēkā 2023. gadā, projektu pieteikumi uz Eiropas Savienības finansējumu lauksaimniecības modernizācijai ir daudz vairāk nekā pieejamais finansējums.

Zemnieku saeimas pārstāvji, Ministru prezidents un finanšu ministrs pārrunāja iespējas, kā pēc iespējas efektīvāk atbalstīt lauksaimniecības nozares modernizācijas projektus. Lai risinātu šo jautājumu, Zemkopības ministrija ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai atbildīgajām ministrijām informatīvo ziņojumu “Par esošo situāciju lauksaimniecībā un iespējamajiem risinājumiem ar Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā saistītās krīzes risināšana”, kas pēc saskaņošanas tiks iesniegts skatīšanai valdībā. Tāpat tika pārrunāts arī jautājums par risku vadību lauksaimniecībā un iespējām no valsts puses turpināt atbalstīt apdrošināšanas polišu iegādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI