DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS ar Ekonomikas ministriju pārrunās aktuālos jautājumus saistībā ar nākamo apkures sezonu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienība (LPD) ceturtdien, 16.jūnijā, tiksies ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni un ministrijas ekspertiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus saistībā ar nākamo apkures sezonu un energoresursu sadārdzinājumu.

Enerģētikas jomā viens no sarunas galvenajiem jautājumiem būs par aktuālo situāciju ar kurināmā pieejamību un pašvaldību plānoto rīcību attiecībā uz kurināmā nodrošināšanu nākošajai apkures sezonai. Jau pašreizējās prognozes liecina, ka nākamajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifi  pašvaldībās, kur pamatkurināmais ir dabasgāze, maksājumi par siltumapgādes pakalpojumiem varētu pieaugt vidēji divas līdz trīs reizes. Lai gan prognozes   gāzes tirgū liecina, ka  patlaban dabasgāzes apgādē gāzes apjoms ir pietiekams, LPS ir bažas, ka tas var nebūt  pietiekami līdz apkures sezonas beigām.

Tikšanās laikā plānots runāt par pieejamajām valsts atbalsta programmām enerģētikā un grozījumiem Elektroenerģijas likumā par paredzamo atjaunojamo energoresursu ražotņu vietējai sabiedrībai radītā diskomfortā kompensācijas maksājumu  ieviešanu.

Starp sarunu tēmām ir būvniecības un mājokļu pieejamības jautājumi, kā arī biznesa inkubatoru jomas izaicinājumi.

Tikšanās sāksies plkst.13.30 un tā notiks Ekonomikas ministrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI