DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla Slovēnijas vēstniecei pateicas par ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla trešdien, 1.jūnijā, tiekoties ar Slovēnijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Boženu Forštnariču Boroji (Božena Forštnarič Boroje), pateicās par vēstnieces ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā, īpaši izceļot arī Slovēnijas lēmumu drīzumā atvērt vēstniecību Rīgā. Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja Slovēnijas ieguldījumu Latvijas un reģiona drošības stiprināšanā, kā arī pauda gandarījumu par Slovēnijas plānoto dalību Trīs jūru iniciatīvas samitā jūnijā, kura ietvaros šogad pirmo reizi tiks organizēts arī parlamentāriešu forums.

Spriežot par aktuālo ģeopolitisko situāciju un Krievijas vesto karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka šis karš skar visas valstis. Puses bija vienisprātis par sankciju nozīmi Krievijas agresijas apturēšanā, kā arī uzsvēra enerģētisko neatkarību un drošību kā vienu no šī brīža prioritātēm.

Tāpat D.Beitnere-Le Galla un vēstniece akcentēja negatīvo dezinformācijas ietekmi uz sabiedrības šķelšanu, kā arī pārrunāja mediju atbildību vērtību stiprināšanā. “Tieši grūtības, ar kurām saskaramies, aizstāvot eiropeiskās vērtības, veido mūs par eiropiešiem,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Runājot par sieviešu līdzdalības veicināšanas iespējām politikā un diplomātijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja, ka pasaules vēsture pierāda – sievietes diplomātiskajā arēnā dažkārt var panākt vairāk nekā vīrieši, tāpēc ir jāturpina stiprināt dzimumu līdzsvaru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI