DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Investējot vairāk kā 5 miljonus eiro, Latgales SEZ uzsāk darbu augsto tehnoloģiju uzņēmums SIA “Pulsar Optics”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai veicinātu straujāku Latgales reģiona konkurētspēju ražošanas un infrastruktūras attīstībā, kā arī sekmētu jaunu darba vietu radīšanu, 2022.gada 30.maijā Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) Uzraudzības komisija pieņēma nozīmīgu lēmumu – piešķirt Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu SIA "Pulsar Optics", kas ir Lietuvas augsto tehnoloģiju kompānijas "Yukon Advanced Optics Worldwide"' meitas uzņēmums, kurš kopš 2021.gada Daugavpilī ražo termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu civilajām vajadzībām, gatavo produkciju eksportējot galvenokārt uz Eiropu, Lielbritāniju  un ASV.

SIA “Pulsar Optics” investīciju projektu īstenošanai Latgales SEZ teritorijā plāno veikt ieguldījumus 5,1 milj. eiro apmērā, kopumā Daugavpilī radot 112 jaunas darba vietas. Tiks realizēti divi ieguldījumu projekti: ražošanas iekārtu iegādei un telpu pielāgošanai plastmasas liešanas un mehāniskās apstrādes ražošanas vajadzībām 2,03 milj. eiro apmērā, kā arī uzņēmuma darbības paplašināšanai jaunu darba vietu izveidē, paredzot saņemt Latgales SEZ kapitālsabiedrībām likumā paredzētos nodokļu atvieglojumus par sākotnējo ieguldījumu rezultātā radītajām jaunizveidotajām darba vietām 2,8 milj.eiro apmērā. Uzņēmums prognozē, ka struktūrvienību teritorijā pēc Latgales SEZ statusa piešķiršanas tiks radīta ekonomiskā atdeve, jo, gan jaunradīto darba vietu rezultātā, gan pieaugot uzņēmuma ražošanas jaudām, palielināsies iemaksas arī valsts un pašvaldības budžetā.

Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis norāda, ka SIA “Pulsar Optics” uzņemšana Latgales SEZ sastāvā apliecina aizvien pieaugošo investoru interesi par Latgales reģionu kā pievilcīgu vidi uzņēmuma jaudas stiprināšanai. “Priecājamies, ka tas darbs, ko veicām investoru piesaistes jomā, saņēma gan Saeimas deputātu, gan Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, kā arī Finanšu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) īpašu, precīzu un, galvenais, savlaicīgu atbalstu, kas tikai vairo mūsu investoru uzticību valsts nodrošinātajiem uzņēmējdarbības atbalsta veidiem Latgales SEZ” atzīst J.Lāčplēsis.

“Esam gandarīti, ka VARAM atbalsts un redzējums Latgales SEZ stiprināšanas jomā ir sekmējis vēl lielāku investoru interesi par ieguldījumu veikšanu reģionā, kas tikai vēlreiz apliecina speciālās ekonomiskās zonas nozīmīgumu visa Latgales reģiona ekonomiskās izaugsmes attīstības kontekstā”, atzīmēja VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs. “Man ir liels prieks, ka SIA “Pulsar Optics” turpinās augt un attīstīties tieši Latgalē, jo šis augstās klases tehnoloģiju uzņēmums ar savas ražotās produkcijas plašo pasaules tvērienu noteikti sniegs ieguldījumu gan reģiona, gan valsts kontekstā, nodrošinot ar tehnoloģisko aprīkojumu kā Latvijas, tā visas plašās pasaules lietotājus” rezumēja ministrs.

Savukārt SIA “Pulsar Optics” direktors Viktors Smirnovs, parakstot līgumu par Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusa piešķiršanu, atzina: ”Mēs uzskatām, ka šis ir abpusēji izdevīgs līgums, kas mudinās mūsu uzņēmumu arī turpmākām investīcijām biznesa paplašināšanas un personāla pieauguma veicināšanas jomā. Savukārt Latgales reģionam un Daugavpils pilsētai tas būs spēcīgs stimuls tālākai ekonomikas attīstībai, kas nāks par labu visai Latvijas Republikai un Baltijas valstu reģionam kopumā.”

Kopš Latgales SEZ darbības uzsākšanas, par investīcijām Latgales SEZ teritorijā ir noslēgti 46 investīciju līgumi ap 35 milj. EUR ieguldījumu apmērā. LSEZ teritorijā ir iekļauti 88,10 ha platības un realizēti 26 projekti, kopā izveidojot 227 jaunas darba vietas.

Par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem, kā arī plašāku informāciju par Latgales SEZ darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju iespējams uzzināt, sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: lsez@lpr.gov.lv, tālr.: +371 26511047, www.lpr.gov.lv/lsez.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI