DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: divu nedēļu laikā jārod vidēja un ilgtermiņa risinājumi Ukrainas bēgļu atbalstam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 26. maijā, tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadību, uzsvēra, ka pēc šonedēļ pieņemtā lēmuma par līdzšinējā atbalsta pagarināšanu par 30 dienām Ukrainas bēgļiem izmitināšanas un ēdināšanas jomā divu nedēļu laikā ir jārod vidēja un ilgtermiņa risinājumi Ukrainas bēgļu atbalstam.

Būtiski, ka šodien Saeima iekšlietu ministra amatā ir apstiprinājusi Kristapu Eklonu, jo par Ukrainas bēgļu jautājumu atbildīgajai Iekšlietu ministrijai šobrīd priekšā ir ļoti svarīgs uzdevums – divu nedēļu laikā sagatavot un iesniegt valdībā vidēja un ilgtermiņa risinājumus, kā koordinēti tiks sniegts atbalsts Ukrainas bēgļiem dažādās dzīves situācijās,” pauda K. Kariņš.

Ministru prezidents tikšanās laikā uzklausīja pašvaldību pārstāvju informāciju par situāciju ar bēgļu izmitināšanu un ēdināšanu, nepieciešamajiem uzlabojumiem koordinācijā starp valsts atbildīgajām institūcijām un pašvaldībām, kā arī iespējām uzņemt pašvaldībās papildu bēgļus.

K. Kariņš tikās ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski, LPS priekšsēža vietnieku no valstspilsētām Andri Rāviņu un LPS priekšsēža vietnieku no novadiem Ventu Armandu Kraukli. Tāpat šonedēļ Ministru prezidents aktuālo situāciju bēgļu uzņemšanā pārrunāja ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

K. Kariņš vēl šodien tiksies ar jauno iekšlietu ministru Kristapu Eklonu, lai pārrunātu aktuālos uzdevumus un nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvju ierosinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI