DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputātei Regīnai Ločmelei izteikts brīdinājums par ētikas kodeksa pārkāpumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 25.maijā, lēma deputātei Regīnai Ločmelei izteikt rakstveida brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Komisija lēmumu pieņēma, skatot deputāta Jāņa Iesalnieka iesniegumu, kurā aicināts vērtēt R.Ločmeles rīcību 9. un 10.maijā. 

Komisija konstatēja, ka R.Ločmele ir pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4., 5., 6., 8. un 20.punktu. Tie noteic, ka deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos, ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus, kā arī deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību (runām, balsojumiem) un nevar aizbildināties ar valdības pārstāvju, partiju vai citu personu spiedienu, lai attaisnotu balsojumu pret savu sirdsapziņu. Deputāts atzīst savas kļūdas un cenšas labot tās. 

Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību, respektē cilvēktiesības un argumentācijai neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta rasi, dzimumu, ādas krāsu, tautību, valodu, reliģisko pārliecību, sociālo izcelsmi vai veselības stāvokli. Savukārt savā personiskajā dzīvē deputāts nedara neko tādu, kas grautu Saeimas prestižu vai radītu šaubas par viņa spēju godprātīgi veikt deputāta pienākumus. 

Mandātu komisija deputātei R.Ločmelei nosūtīs komisijas lēmumu, kurā izteikts brīdinājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI