DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Aicina piedalīties vebinārā par aizliegumu izmantot administratīvos resursus priekšvēlēšanu aģitācijai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus 27. maijā no plkst. 10.00 līdz 11.30 piedalīties tiešsaistes vebinārā par aizliegumu izmantot administratīvos resursus priekšvēlēšanu aģitācijai.

KNAB vērš uzmanību, ka Latvijā š.g. 4. jūnijā sāksies priekšvēlēšanu aģitācijas periods, kas ilgs līdz 14. Saeimas vēlēšanu dienai – 1. oktobrim. Šajā periodā aģitācijas veicējiem ir noteikti ierobežojumi un aizliegumi. Politiskajiem spēkiem, tostarp deputātu kandidātiem, aizliegts priekšvēlēšanu aģitācijai izmantot valsts un pašvaldību institūciju administratīvos resursus. Aizlieguma mērķis ir novērst nevienlīdzīgu konkurenci starp deputātu kandidātiem, kas ieņem amatus valsts un pašvaldību institūcijās, un citiem deputātu kandidātiem, kā arī nepieļaut kāda politiskā spēka reklamēšanu par valsts budžeta līdzekļiem, kas piešķirti institūcijas darbības nodrošināšanai.

Administratīvie resursi ir valsts un pašvaldību institūciju finanšu līdzekļi, kustamā un nekustamā manta, sniegtie pakalpojumi, kā arī institūciju īstenotās sabiedrības informēšanas aktivitātes. Lai mazinātu neatļautas administratīvo resursu izmantošanas riskus, KNAB kā viena no priekšvēlēšanu aģitācijas uzraugošajām iestādēm aicina valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus 27. maijā no plkst. 10.00 līdz 11.30 piedalīties bezmaksas tiešsaistes vebinārā.

Lai pieteiktos dalībai, KNAB aicina līdz 26. maija plkst. 15.00 reģistrēties elektroniskajā anketā, kas pieejama iestādes tīmekļvietnē www.knab.gov.lv. Saite uz Microsoft Teams virtuālo pasākuma telpu tiks nosūtīta pirms pasākuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI