DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs Jūrmalā pārrunās tūrisma nozares gatavību aktīvajai tūrisma sezonai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 13. maijā, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs darba vizītē apmeklēs Jūrmalu, lai piedalītos Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes (LTKP) izbraukuma sēdē un tiktos ar Jūrmalas uzņēmējiem.

Pēc vairāk kā diviem gadiem, šopavasar tika atcelti ar Covid-19 pandēmiju saistītie ierobežojumi ieceļošanā, kas ļāva cerēt jau šovasar sagaidīt vairāk ārvalstu viesu. Saistībā ar ģeopolitiskajiem satricinājumiem, šobrīd nozarei ir jauni izaicinājumi. Viesmīlības nozarei arī šogad jārēķinās ar jauniem izaicinājumiem, jo tūrisma sakari ar Krieviju, visticamāk, neatjaunosies. Tādēļ mums īpaši svarīgi saprast, cik nozare ir gatava jaunajiem izaicinājumiem, īpaši Jūrmala - vai un kā tā ir pārorientējusi tūrisma piesaistes stratēģiju,” norāda ekonomikas ministrs

Lai ar tūrisma nozari pārrunātu nozares ilgtermiņa un īstermiņa attīstības iespējas Jūrmalā, ministrs piedalīsies LTKP izbraukuma sēdē. Paredzēts, ka Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība iepazīstinās LTKP ar tūrisma attīstības plānu Jūrmalas pašvaldībā, bet Jūrmalas viesnīcu pārstāvji iepazīstinās ar savu skatījumu uz tūrisma attīstības iespējām pašvaldībā.

Paredzēts pārrunāt arī kūrortoloģijas attīstības un tūrisma nozares atbalsta jautājumus.

Lai pārrunātu Jūrmalas uzņēmumiem aktuālos jautājumus, vizītes ietvaros ekonomikas ministrs plāno apmeklēt uzņēmumu SIA “Jūrmalas Mežaparki”- ģimenes uzņēmumu, kas ražo bērnu rotaļu laukumu un sporta laukumu iekārtas.

Tāpat ministrs plāno apmeklēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Jūrmalas biznesa inkubatoru, kā arī tikties ar uzņēmuma “Kemmern” pārstāvjiem. “Kemmern” ražo organisko kosmētiku no Ķemeru dūņām un sērūdeņraža minerālūdens un savas produkcijas zinātnisko izpēti ir īstenojis ar LIAA atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI