DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs Plešs apmeklē Valsts vides dienestu; pārrunā turpmāko rīcību amonjaka kravas izvešanai no Ventspils brīvostas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) darba vizītē apmeklē Valsts vides dienestu (VVD), lai ar dienesta darbiniekiem un ģenerāldirektori Elitu Baklāni-Ansbergu pārrunātu aktualitātes dienesta darbā, īpaši pievēršot uzmanību operatīvai kontrolei pār amonjaka kravas izvešanu no Ventspils brīvostas teritorijas.

Jau ziņots, ka “Ventamonjaks” vērsies pie VVD ar lūgumu pagarināt izvešanas termiņu. Pamatojoties uz apliecinājumu, ka kravas īpašnieki garantē sašķidrinātā amonjaka izvešanu un finanšu pieejamību uzglabāšanas finansēšanai līdz 20. maijam, VVD termiņa pagarinājumu saskaņojis.

Jāatzīmē, ka situācija tiek kontrolēta, un nepastāv risku, kas būtu saistīti ar šīs kravas uzglabāšanu līdz 20. maijam. Turpmākie risinājumi prasa rūpīgu plānošanu un saskaņotu rīcību no dažādu uzņēmumu un valsts iestāžu puses, un valsts pārvalde šajā komplicētajā situācijā turpinās strādās vienoti un operatīvi.

Vizītes ietvaros paredzēta arī Radiācijas drošības centra apskate, kuras laikā VVD eksperti iepazīstinās ar aprīkojumu un mērierīcēm, kas ik dienas ļauj sekmīgi uzraudzīt radiācijas monitoringa staciju mērījumus kā Latvijā, tā citās valstīs.

Tāpat ministrs pārrunās aktualitātes Operatīvā koordinācijas centra darbā, lai detalizētāk iepazītos ar avāriju pārvaldības un sūdzību izskatīšanas organizēšanu un digitālajiem risinājumiem un programmatūru, kas tiek izmantota dienesta darbā, lai tostarp noteiktu vides aizsardzības prasības.

Vizītes noslēgumā paredzēta iepazīšanās ar Zvejas kontroles departamenta zvejas kuģu uzraudzības satelītnovērošanas sistēmas vadības centru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI