DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kurzemē notiks pirmā reģionālā diskusija par visaptverošu valsts aizsardzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 6. maijā, “Piena muižā - Berghof”, Kuldīgas novadā aizsardzības ministrs Artis Pabriks atklās pirmo reģionālo diskusiju par visaptverošo valsts aizsardzību, lai sekmētu sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā. 

“Pašreizējā ģeopolitiskā situācija mums liek turpināt neatlaidīgi stiprināt un pilnveidot valsts aizsardzības spējas, un Latvijas aizsardzībā neatsverama loma ir iedzīvotāju iesaistei. Militāri apmācīti, sagatavoti un informēti iedzīvotāji ir ienaidnieka ļaunākais bieds, jo tas nozīmē, ka ne tikai Nacionālie bruņotie spēki, bet arī lielākā sabiedrības daļa krīzes situācijā būs gatava kopā aizsargāt savas ģimenes, mājas un Latviju,” pauž A. Pabriks.

Aizsardzības nozares vadība un eksperti klātesošos informēs par aktuālajiem drošības izaicinājumiem, Ukrainas kara un Krievijas īstenotās politikas ietekmi uz reģiona drošību, Nacionālo bruņoto spēku attīstību, gatavību reaģēt uz apdraudējumiem, Zemessardzes lomu un  iesaisti krīzes situācijās, kā arī iespēju piedalīties rezervistu apmācībā.

Tāpat aizsardzības nozares pārstāvji ar semināra dalībniekiem pārrunās to, kā atpazīt dažādus hibrīdā apdraudējuma veidus un iesaistīties valsts aizsardzībā, kā arī izspēlēs scenārijus dažādām krīzes situācijām valsts apdraudējuma pārvarēšanā, ar kurām var saskarties iedzīvotāji, pašvaldības un valsts.

Diskusijā piedalīsies Kurzemes reģiona uzņēmēji, pašvaldību un izglītības iestāžu, nevalstisko un reliģisko organizāciju, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.  

Līdzīgas diskusijas šogad plānots organizēt arī Zemgalē, Latgalē un Vidzemē, turpinot ieviest visaptverošo valsts aizsardzību un sekmējot visas sabiedrības iesaisti dažādu krīžu plānošanā un pārvarēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI