DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu un iesaistīsies tās atjaunošanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 5. maijā Varšavā, Polijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās augsta līmeņa donoru konferencē Ukrainas atbalstam. Konferences mērķis bija turpināt veicināt finansiālu atbalstu humānās palīdzības sniegšanai Ukrainai un tās tautai.

Uzrunā ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainai visās jomās: politiskajā, militārajā un humānās palīdzības. Latvijas palīdzība Ukrainai pārsniedz 220 miljonu eiro. "Visa Latvija – valdība, uzņēmēji un pilsoniskā sabiedrība – ir vienota, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt karu. Latvija iesaistīsies Ukrainas valsts atjaunošanā – skolu, bērnudārzu un slimnīcu rekonstrukcijā," teica ministrs Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs informēja par valdības apstiprināto papildu 116 miljonu atbalsta pasākumu kopumu Ukrainas bēgļiem Latvijā. Tāpat Latvija plāno piešķirt 10 miljonu eiro garantiju Pasaules Bankas aizdevumam Ukrainai valdības darbības turpināšanai.

E. Rinkēvičs arī pauda stingru Latvijas atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai.

Donoru konference notika pēc Polijas un Zviedrijas valdību iniciatīvas sadarbībā ar Eiropadomes priekšsēdētāju un Eiropas Komisijas prezidenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI