DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi aicināti pieteikties dalībai akcelerācijas programmā «Baltics & Slovakia ClimAccelerator»

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina jaunuzņēmumus un klimatam draudzīgu tehnoloģiju entuziastus līdz 12. jūnijam pieteikties dalībai Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) akcelerācijas programmā «Baltics & Slovakia ClimAccelerator». Akceleratora mērķis ir atbalstīt «tīro» tehnoloģiju komercializāciju un mazināt klimata pārmaiņu radīto ietekmi.

Pieteikties dalībai akceleratorā: https://balticsk-climaccelerator.eu/#registration

Dalībniekiem tiks piedāvātas individuāla mentoringa iespējas, ekspertu apmācības, piekļuve akceleratora partneru tīklam un iespēja iegūt finansējumu izaugsmei. Aktīva programmas norise tiek plānota no augusta beigām līdz pat novembra vidum.

Jau otro gadu programmas virzību nodrošina partnerorganizācijas no Baltijas un Slovākijas, tādējādi dalībniekiem paverot plašākas tīklošanās un biznesa kontaktu veidošanas iespējas. Lai gūtu plašāku ieskatu akceleratora sniegtajās iespējās, interesenti tiek aicināti 6. jūnijā piedalīties īpašā informācijas sesijā tiešsaistē.

Programma notiks vairākos līmeņos, interesenti aicināti izvēlēties savas biznesa idejas attīstības stadijai piemērotāko. Pirmajā līmenī aktivitātes tiks koncentrētas uz uzņēmējdarbības pamatprincipiem un uzņēmējdarbības modeļa testēšanu. Šajā līmenī tiek piedāvāts grants izaugsmei 2850 eiro. Otrajā līmenī pieejamais finansējums būs lielāks – līdz pat 20 tūkstošiem eiro. Šī līmeņa dalībnieki izstrādās ilgtspējīgus uzņēmējdarbības modeļus, validējot tos ar reāliem klientiem, plānos savu produktu un pakalpojumu attīstību, kā arī apgūs finanšu, pārdošanas un mārketinga prasmes. Tiks novērtēta arī visu biznesa ideju un risinājumu ietekme uz klimatu. Otrā līmeņa komandām, uzsākot dalību programmā, būs iespēja doties uz jaunuzņēmumu festivālu «sTARTUp Day 2022», kas norisināsies Tartu, lai veicinātu savas biznesa idejas atpazīstamību. Pēdējā līmenī komandas iegūs zināšanas par ieguldījumu stratēģijām, strādās ar mentoriem un prezentēs sevi starptautiskiem investoriem.  Vairāk informācijas par programmu: https://balticsk-climaccelerator.eu/#about

«EIT Climate-KIC» akceleratora piedāvātās iespējas izmantojuši vairāki Latvijas jaunuzņēmumi, piemēram, «Fermentful», kas izstrādājis fermentētu zaļo griķu kefīru, piesakot sevi Baltijas reģiona alternatīvo pienu tirgū, kā arī «Carbon Capture Fund», kas piedāvā blokķēdē balstītu platformu mežu iegādei, kur tie tiek decentralizēti – sadalīti mazākās vienībās un piesaistīti virtuāliem aktīviem. Dalība akcelerācijas programmā ļāvusi šiem uzņēmumiem attīstīties un virzīties pretim komerciāliem panākumiem. 

Akceleratoru Latvijā organizē RTU sadarbībā ar Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri. RTU ir zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Climate-KIC» partneris kopš 2016. gada, nodrošinot studentiem, zinātniekiem, jaunuzņēmumiem un dažādu jomu profesionāļiem iespēju attīstīt uzņēmējdarbības prasmes un radīt risinājumus klimata izmaiņu samazināšanai. «EIT Climate-KIC» programmas īsteno RTU Zinātnes un inovāciju centra paspārnē esošais inovāciju un koprades kontaktpunkts «EIT Climate-KIC HUB Latvia». 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI