DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Mobilo sakaru operatoriem izmaksās kompensāciju par SMS apziņošanu Covid19 pandēmijas laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ministru kabinets (MK) otrdien, 3. maijā atbalstīja kompensāciju izmaksu mobilo sakaru operatoriem par izdevumiem, kas saistīti ar īsziņas (SMS paziņojums) nosūtīšanu Latvijā iebraukušajiem ārvalstniekiem, lai informētu par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Kopējais kompensācijas apjoms par laika periodu no 2021. gada 1. oktobra līdz šī gada 28. februārim ir 99 542 eiro.

Pēc mobilo sakaru operatoru veiktajiem aprēķiniem, kopumā laika posmā no 2021. gada 1. oktobra līdz šī gada 28. februārim tika nosūtīti 3,2 miljoni SMS paziņojumi par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopš 2020. gada
28. septembrī valstī tika uzsāka SMS apziņošana, kopumā izsūtīti vairāk nekā 19,4 miljoni SMS paziņojumu.

SMS paziņojuma nosūtīšana tika ieviesta 2020. gada rudenī kā viens no drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, lai varētu elastīgi informēt ceļotājus par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 ierobežošanai Latvijā. Personai ierodoties vai atgriežoties Latvijā, tā katru reizi saņēma vienu SMS paziņojumu. MK vairākkārt atbalstījis kompensāciju izmaksu par izdevumiem, kas radušies mobilo sakaru operatoriem par SMS paziņojumu nosūtīšanu viesabonentiem (ieceļotājiem, kas ir citu valstu mobilo sakaru operatoru galalietotāji). Savukārt izdevumus par SMS nosūtīšanu Latvijas mobilo sakaru operatoru galalietotājiem, kas atgriežas Latvijā, mobilie operatori sedz no saviem līdzekļiem. Saistībā ar epidemioloģisko drošības pasākumu mazināšanu ieceļotāju SMS apziņošana tika pārtraukta šī gada 1. martā.

Mobilo sakaru operatori SIA „Latvijas Mobilais telefons”, SIA „Tele2” un SIA „BITE Latvija” ir snieguši būtisku ieguldījumu personu, kas atgriezušās vai ieceļojušas (viesabonenti) Latvijā apziņošanā par Latvijā noteiktiem drošības pasākumiem, tādējādi veicinot personu informētību.

Finanšu līdzekļi par SMS  apziņošanu laika periodā no 2021. gada 1. oktobra līdz šī gada 28. februārim tiks piešķirti no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” un tos saņems SIA „Latvijas Mobilais telefons”, SIA „Tele2” un SIA „BITE Latvija”. MK lēmums stāsies spēkā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apstiprinājuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI