DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Mežtakā un Jūrtakā Kurzemes reģionā uzstādītas bērnu apgleznotas pastkastes ar viesu grāmatām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sekojot līdzi labās prakses piemēriem Eiropā un citviet pasaulē, garo distanču pārgājienu maršruti “Jūrtaka” un “Mežtaka” Kurzemes reģiona posmos tikuši pie savām pastkastēm - viesu grāmatām. Tajās ikviens ceļotājs var dalīties iespaidos par redzēto, kā arī sniegt padomus citiem gājējiem. Savukārt garo distanču taku veidotājiem no šīm viesu grāmatām būs iespēja uzzināt ceļotāju skaitu, intereses un nepieciešamos uzlabojumus maršrutā, tādējādi veicinot maršrutu turpmāko attīstību.

“Ikviena no pastkastēm ir unikāla, jo to apgleznošanā piedalījušies bērni no Priekules Mūzikas un Mākslas skolas un Kalētu Mūzikas un Mākslas pamatskolas. Ar bērnu iztēles un košu krāsu palīdzību uz pastkastēm uzplaukuši skaisti ziedi un augi, redzami dzīvnieki, zaļi meži, zila jūra, saullēkti un saulrieti, attēloti arī zināmākie pastkastes apkārtnē esošie apskates objekti, piemēram, Gramzdas luterāņu baznīca, Kuldīgas ķieģeļu tilts pār Ventu un citi.  Ļoti ceru, ka skaistās pastkastes kļūs ne tikai par interesantiem vides objektiem un lieliskiem orientieriem, dodoties pa “Mežtaku” vai “Jūrtaku”, bet ar laiku kļūs par bagātīgu ceļotāju iespaidu un padomu krātuvi ikvienam interesentam, “ stāsta Aija Neilande, Kurzemes plānošanas reģiona projekta “Pārgājienu projekts” koordinatore.  

Kopumā Kurzemē uzstādītas 14 šādas pastkastes, no tām astoņas izvietotas Mežtakas, bet sešas - Jūrtakas maršrutā. Katrā no pastkastēm atrodas viesu grāmata un rakstāmpiederumi ierakstu veikšanai, kā arī 3 nelielas dāvaniņas pirmajiem ierakstu veicējiem. Ar pastkastīšu atrašanās vietām varat iepazīties tiešsaistē - https://saite.lv/sgJ

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI