DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Pilsoniskās alianses Padomi turpmāk vadīs Georgs Rubenis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 25. aprīlī, Latvijas Pilsoniskās alianses (LPA) Padome ievēlēja Padomes priekšsēdētāju, šos pienākumus uz turpmākajiem diviem gadiem uzticot Georgam Rubenim.

Georgam Rubenim ir vairāk nekā 10 gadu pieredze NVO sektorā gan kā darbiniekam un valdes loceklim (Fonds “PLECS”), gan kā sadarbības partnerim, konsultantam un speciālistam finanšu piesaistē un interešu aizstāvībā. Viņa prioritātes LPA padomes darbā – stiprināt konstruktīvu un datos balstītu NVO sektora interešu pārstāvību, sekmēt NVO zināšanas un prasmes ilgtspējīga finanšu modeļa izveidei, kā arī veicināt publiskā finansējuma pieejamību stratēģisku mērķu realizācijai.

LPA jau iepriekš informēja, ka biedru kopsapulcē, kas notika 13. aprīlī tika apstiprināts Padomes jaunais sastāvs. LPA Padomē turpmākos divus gadus strādās Inese Tauriņa (“Sabiedrības par atklātību – Delna” direktore), Zelma Martinsone (nodibinājuma “Fonds digitālai izaugsmei TRĪS” valdes locekle), Georgs Rubenis (Fonds “PLECS” valdes loceklis) un Mārcis Liors Skadmanis (uzņēmējs un filantrops, Starptautiskās NVO dienas aizsācējs un dibinātājs). LPA Padomē darbu turpina Lolita Čigāne (Biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” viceprezidente, biedrības “Jesajas Berlina biedrība” padomes priekšsēdētāja vietniece, biedrības “Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām” padomes locekle). Atkārtoti darbam Padomē kandidēja un tika ievēlēti Mārtiņš Šteins (jauniešu organizācijas “Nītaureņi” dibinātājs un valdes loceklis, Neatkarīgās izglītības biedrības biedrs, 13. Saeimas deputāts) un Viesturs Ķerus (Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs).

Padome ir LPA pārvaldes institūcija, un tās locekļi organizācijas attīstībā pilda stratēģiska padomdevēja un pārrauga funkciju. Padomi veido septiņi locekļi – fiziskas personas, kuras uz diviem gadiem ievēl biedru sapulce. Ikdienas darbu organizācijā vada tās valde direktores Kristīnes Zonbergas personā.

Ar LPA kopsapulcē apstiprināto organizācijas 2021. gada pārskatu var iepazīties šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI