DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Līksnas pagastā notiks militārās mācības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: no Zemessardzes 34. kājnieku bataljona arhīva

23. un 24. aprīlī Augšdaugavas novada Līksnas pagasta teritorijā notiks plānveida militārās mācības, kurās piedalīsies četrdesmit zemessargi no Zemessardzes 34. kājnieku bataljona.

Mācību taktiskos vingrinājumus zemessargi – kājnieki veiks ar strēlnieku ieročiem,   izmantojot tikai salūtmunīciju, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud apkārtējos cilvēkus. Mācību laikā Līksnas pagastā notiks īslaicīga militārās tehnikas un zemessargu pārvietošanās pa reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem. Mācības notiks ar AS “Latvijas valsts meži” iepriekš saskaņotās teritorijās, kas nepieciešamības gadījumā pēc uzdevuma veikšanas tiks sakoptas.

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Īsumā par Zemessardzi

Zemessardze katram var nozīmēt kaut ko mazliet citu, bet kopumā zemessargiem tas ir dzīvesstils, kad regulārām militārām aktivitātēm cilvēks plāno un ziedo savu brīvo laiku – sestdienas, svētdienas, atvaļinājumus. Zemessardzē ne tikai iemācās kopīgiem spēkiem pārvarēt izaicinājumus, bet arī veido kopīgas tradīcijas. Zemessardzes mācībās apgūtās zināšanas un prasmes bieži var būt noderīgas arī ārpus dienesta, kad zemessargiem savā privātajā dzīvē nākas risināt nestandarta problēmas vai pārvarēt izaicinājumus, saglabājot vēsu prātu jebkādos apstākļos.

Zemessardzē nešķiro pēc dzimuma, tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 3. Latgales brigādei, zvanot uz 1811, spiediet ciparu “3” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Ja Jūs interesē iespēja pievienoties Zemessardzes 34. kājnieku bataljonam, zvaniet uz  tālruni 29289806.

Plašāka informācija –  www.esizemessargs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI