DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
5
5

Valsts policijas koledža izsludina vasaras uzņemšanu studijām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas koledža (VPK) izsludina reflektantu uzņemšanu pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības un arodizglītības programmās “Policijas darbs”. Lai uzsāktu studijas, iepriekš ir jāiegūst vismaz vidējā izglītība. Valsts policijas koledža laipni aicina pieteikties visus drosmīgos jauniešus, kuri vēlas parūpēties, lai viņa ģimene dzīvotu drošā vidē.

Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programma “Policijas darbs” ir paredzēta tiem, kuri vēlas kļūt par Valsts policijas virsnieku, nokļūt dinamiskā un interesantā darba vidē Valsts policijā, reaģējot uz dažādiem notikumiem, vai pēcāk pierādīt sevi kriminālpolicijas jomā. Uzņemšana pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā sāksies šī gada 1. jūlijā un ilgs līdz 11. jūlijam. Paredzēts, ka studiju ilgums šajā programmā ir 2,5 gadi, bet iegūstamā kvalifikācija – Valsts policijas jaunākais virsnieks.

Savukārt Valsts policijas koledžas arodizglītības programma “Policijas darbs” ir paredzēta topošajiem policistiem, kuri vēlas uzsākt dienestu Valsts policijā un gūt pirmās iemaņas policijas darbā, iepazīt profesiju un pēcāk veikt pienākumus, piemēram, īslaicīgās aizturēšanas vietās vai aizturēto personu konvojēšanā u.c. Dokumentu reģistrācija arodizglītības programmā sāksies šī gada 27. jūnijā un ilgs līdz 8. jūlijam. Kopumā šajā izglītības programmā mācību ilgums būs 10 mēneši un iegūstamā kvalifikācija – Valsts policijas jaunākais inspektors.

Pēc atbilstošākās izglītības programmas izvēles, reflektantiem ir jāiesniedz nepieciešamie dokumenti. To varēs izdarīt gan elektroniski, gan klātienē Valsts policijas koledžā Rīgā, Ezermalas ielā 10, vai VPK Latgales filiālē Daugavpilī, Vaļņu ielā 27. Pēc iestājpārbaudījumu nokārtošanas un reflektantu veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes, šī gada 12. augustā tiks paziņoti pārbaudījumos gūtie rezultāti un pēcāk arī slēgts mācību līgums.

Lai iestātos gan arodizglītības programmā, gan pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā “Policijas darbs”, iepriekš ir jāiegūst vismaz vidējā izglītība. Visu studiju laiku topošajiem policistiem tiek maksāta alga, kā arī nodrošinātas sociālās garantijas, tostarp veselības apdrošināšana un mācību laiks iekļauts izdienā. Būtiski, ka studiju maksa tiek segta no Valsts budžeta līdzekļiem.

Detalizētāku informāciju par uzņemšanas nosacījumiem iespējams aplūkot Valsts policijas koledžas mājaslapā: http://www.policijas.koledza.gov.lv/lv/gribu_macities/noteikumi

Papildus informāciju par uzņemšanu Izglītības programmā var iegūt, rakstot uz e-pasta adresi: izglitiba@koledza.vp.gov.lv vai zvanot pa tālruņa numuriem 67219642, 25411502.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI