DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Piešķir piemaksas policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 laikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29.martā Ministru kabinets nolēma piešķirt finansējumu 664 336 eiro apmērā Iekšlietu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu piemaksas Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm. Piemaksas paredzētas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā par laika posmu no 2022. gada 1. februāra līdz 28.februārim.

Piemaksu nodrošināšanai Valsts policijai paredzēts piešķirt  347 526 eiro, Valsts policijas koledžai – 2427 eiro, Valsts robežsardzei – 311 339 eiro, Valsts robežsardzes koledžai –  3044 eiro.   

Piemaksas apmērs par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos par vienu iesaistes stundu paredzēts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

Piemaksas tiek noteiktas gadījumos, kad amatpersona ir bijusi tiešā pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām, Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija, kā arī gadījumos, kad amatpersona piedalījusies pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Piešķirts arī finansējums 55 342 eiro apmērā, lai iestādēm kompensētu papildu izdevumus saistībā ar vidējās izpeļņas pieaugumu, kas rodas, nosakot atlīdzību par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos.

Kopā Iekšlietu ministrijai piešķirti 719 678 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI