DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks sociālā darba konference “Viņi ir mēs”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 25. martā, notiks ikgadējā sociālo darbinieku konferencē, kurā tiks izskatīti dažādības aspekti sevī, citos, organizāciju vadībā un sabiedrībā kopumā.

Kamdēļ cilvēku priekšstatos veidojas nošķīrums mūsējos, jeb savējos un viņos, kā sabiedrību ir mainījusi dzīve divu gadu pandēmijas apstākļos, un kādu ietekmi tas ir atstājis uz sociālo jomu. Kā pāris nedēļu laikā cilvēks, kas mierīgi dzīvo vairāk nekā tūkstoš kilometru attālumā var kļūt par tuvu cilvēku kādam šeit - Latvijā, kopā dalīt māju un maizi.

Konferenci “Viņi ir mēs” organizē Labklājības ministrija, projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros, pulcējot gan sociālā darba speciālistus, gan nevalstisko organizāciju pārstāvjus, pētniekus un kopienas aktīvistus.

Diskusijā sociālantropoloģijas doktore, padomniece Norvēģijas Karalistes vēstniecībā Rīgā Agnese Cimdiņa iezīmēs dažādības veidošanos fenomenu un runās par dažādības vadības kompetencēm. Supervizore Arita Featherstone dalīsies, kā būt blakus dažādiem viedokļiem šajā īpaši smagajā laikā. Nodibinājuma “Baltic Institute of Social Sciences” vadošā pētniece Oksana Žabko informēs, ko saka pētījumi par sociālo politiku un sociālās problēmām.  Konferencē ar savu pieredzi dalīsies cietuma kapelāne, mācītāja Rudīte Losāne un Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests" Atkarību profilakses centra vadītāja un Centra MARTA Liepājas filiāles vadītāja Madara Lapsa.

Konferencē tiks aplūkoti arī šobrīd ļoti aktuālie bēgļu jautājumi. Te pieredzē dalīsies biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” valdes locekle Evija Strupiša. Par jaunu instrumentu sociālajiem darbiniekiem šajā kara bēgļu uzņemšanas laikā, runās biedrības “Patvērums “Drošā māja”” dibinātāja Sandra Zalcmane.

Pasākuma laikā plānots attālināts “Resursu tirgus”, kas piedāvās dažādus papildus atbalsta resursus – programmas, kontaktus, metodiskos materiālus un  nevalstisko organizāciju atbalstu sociālajiem darbiniekiem.  Tiks demonstrēti arī trīs sociālo darbinieku videostāsti par sajūtām un izaicinājumiem šajā profesijā.

Konference būs skatāma tiešsaistē no plkst. 10.00: https://www.youtube.com/watch?v=iVcLq4E-_9Y . Ieraksts pēc pasākuma būs pieejams Labklājības ministrijas mājaslapā.

Konference tiek organizēta Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI