DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Iekšējās drošības birojs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trīs Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersonām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trīs Iekšlietu ministrijas Informācijas centra (IC) amatpersonām, kuras rīkojās prettiesiski kādā videonovērošanas sistēmas iepirkuma procedūrā.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka iepriekš minētās Informācijas centra amatpersonas, no kurām divas ieņēma vadošus amatus, IC iepirkuma procedūrā nenodrošināja brīvu konkurenci un iepirkuma procesu virzīja viena pretendenta interesēs, kurš tādējādi guva uzvaru konkursā par video ierīču piegādi un izvietošanu uz Latvijas autoceļiem.

Saistībā ar notikušo divām no iepriekš minētajām IC amatpersonām kriminālprocesā ir piemērots drošības līdzeklis – aizliegums ieņemt noteiktu amatu Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā, savukārt viena no amatpersona ir pārtraukusi darba attiecības ar IC.

Par iepriekš minēto Informācijas centra amatpersonu iespējami veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 327.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - dienesta viltojums – izdarīšanu. Vienlaikus pret vienu no IC amatpersonām ierosināts uzsākt kriminālvajāšanu arī par Krimināllikuma 319.panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – valsts amatpersonas bezdarbību.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2021. gadā kompetences ietvaros veica pirmstiesas izmeklēšanu 143 kriminālprocesos. Aizvadītajā gadā prokuratūrai tika nodoti 45 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 99 personām, tai skaitā 62 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 156 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI