DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš tiksies ar Kanādas, Spānijas premjerministriem un NATO ģenerālsekretāru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 8. martā, tiksies ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo (Justin Trudeau), Spānijas premjerministru Pedro Sančesu (Pedro Sánchez), kā arī NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg), kuri ieradīsies vizītē Rīgā.

Ministru prezidentam paredzētas divpusējās tikšanās ar Dž. Trudo, P. Sančesu un J. Stoltenbergu, kuru laikā tiks pārrunāta aktuālā drošības situācija Eiropā saistībā ar Putina režīma iebrukumu Ukrainā. Tāpat paredzēta atsevišķa Baltijas valstu valdības vadītāju tikšanās ar Dž. Trudo, kurā Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa (Kaja Kallas) un Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė) sarunai pievienosies videokonferences formātā.

Tāpat K. Kariņš, Dž. Trudo, P. Sančess un J. Stoltenbergs otrdien apmeklēs Ādažu militāro bāzi. Kā zināms, Latvijā kopš 2017. gada darbojas NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, kuru vada Kanāda. Savukārt Spānijai ir otrs lielākais kontingents NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Kanāda un Spānija ir paziņojušas par papildu spēku nosūtīšanu uz Latviju. Apmeklējuma noslēgumā plānota kopīga preses konference.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI