DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Civilās aviācijas aģentūra slēdz Latvijas gaisa telpu Krievijas pārvadātājiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) izdevusi aeronavigācijas informācijas paziņojumu, slēdzot Latvijas Republikas gaisa telpu Krievijas Federācijā reģistrētu operatoru gaisa kuģiem. Aizliegums stājas spēkā pusnaktī uz 27.februāri.

Krievijas operatoru gaisa kuģiem aizliegts pārlidot Latvijas gaisa telpu, ielidot tajā, kā arī izlidot no Latvijas lidlaukiem. Aizliegums neattiecas uz Krievijas gaisa kuģiem, kas ārkārtas situācijas dēļ nosēžas vai pārlido Latvijas gaisa telpu, piedalās aviācijas meklēšanas un glābšanas darbos. Tāpat ir atļauts izmantot Latvijas gaisa telpu un nosēsties Latvijas lidlaukos medicīniskās evakuācijas lidojumiem un lidojumiem, kas tiek veikti humanitāru apstākļu dēļ.

Vienlaikus Latvijas gaisa telpu varēs izmantot citu valstu gaisa kuģi, kuri veic lidojumus uz un no Krievijas lidlaukiem. Tāpat gaisa telpu joprojām ir atļauts izmantot Krievijā reģistrētiem gaisa kuģiem, kas netiek izmantoti komercdarbībā (lidojumi nekomerciālos nolūkos) un kuriem nav atbilstoši izsniegtas operatora licences.

CAA ierobežojumu noteikšanu ir saskaņojusi ar Lietuvas un Igaunijas atbildīgajām iestādēm un arī kaimiņvalstīs ierobežojumi spēkā stāsies pusnaktī uz 27.februāri.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI