DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Civilās aviācijas aģentūra pastiprinājusi drošības prasības lidojumiem uz Ukrainu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Leiniša, LETA

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) pastiprinājusi drošības prasības Ukrainas gaisa telpas izmantošanai. Turpmāk Latvijas gaisa pārvadātājiem jāveic drošības risku novērtējums arī pirms katra lidojuma uz Ukrainas lidostām.

CAA iepriekš gaisa pārvadātājiem bija rekomendējusi ievērot papildus drošības pasākumus Ukrainas gaisa telpas izmantošanai. Pārvadātājiem kopš Krievijas Federācijas un Ukrainas konflikta sākuma brīža tika rekomendēts plānot lidojumus tā, lai nedz gaisa kuģis, nedz gaisa kuģa apkalpes Ukrainas teritorijā neatrastos ilgu laiku, piemēram, uz visu nakti.

CAA pagājušajā nedēļā rekomendēja jaunus drošības pasākumus – neveikt lidojumus Ukrainas gaisa telpas UKDV/Dnipro FIR un UKFV/Simferopol FIR zonās, kā arī visā Ukrainas un Krievijas Federācijas robežas tuvumā. CAA ieskatā šo zonu izmantošana var radīt augstus drošības riskus civilajai aviācijai.

CAA sadarbībā ar starptautiskajiem un nacionālajiem partneriem seko līdzi civilās aviācijas drošības un drošuma riskiem Ukrainas gaisa telpas izmantošanā. Vienlaikus CAA ir pastāvīgā saziņā ar Latvijas gaisa pārvadātājiem, informējot par aktuālajiem drošības riskiem un nosakot jaunus drošības pasākumus, lai nodrošinātu gaisa kuģu, apkalpju un pasažieru drošību un drošumu.

CAA ieskatā civilās aviācijas gaisa kuģi nevarētu kļūt par uzbrukuma mērķiem militāra konflikta gadījumā Ukrainā, taču pastāv kļūdainas civilās aviācijas gaisa kuģa identifikācijas risks. Tādēļ CAA aicina iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem uz Ukrainu, ņemot vērā pieaugošos drošības riskus. Palielinoties civilās aviācijas drošības un drošuma apdraudējuma līmenim, CAA var izdot rekomendācijas neizmantot Ukrainas gaisa telpu vai neveikt lidojumus uz un no Ukrainas lidostām. CAA rekomendācijas Latvijas gaisa pārvadātājiem stājas spēkā nekavējoties, kas nozīmēs, ka iedzīvotājiem būs apgrūtinātas iespējas pamest Ukrainu ar gaisa pārvadātājiem.

Vienlaikus CAA strādā pie iespējamiem scenārijiem, lai no Ukrainas nodrošinātu drošus repatriācijas reisus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI