DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ādažos svinīgi atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pagaidu depo

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šodien, 17. februārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību svinīgi atklāja jaunu struktūrvienību – ugunsdzēsības depo Ādažos. Jau iepriekš vēstīts, ka 2022.–2023. gadā plānots uzsākt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsības depo ēkas izbūvi Ādažu novada Kadagā, bet tas nozīmētu vēl vienu nedrošu un trauksmainu gadu Ādažu iedzīvotājiem. Tādēļ, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu ugunsdzēsības pakalpojumu pieejamību novadā, dome lēma par vairāk nekā 75 tūkst. eiro ieguldīšanu telpu pārbūvē Pirmajā ielā 42, Ādažos, pagaidu depo izveidei.

Jaunās Ādažu daļas depo darbības uzsākšanai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nodrošinās ugunsdzēsības autocisternu, un uz izsaukumiem katru dežūru būs gatavi operatīvi izbraukt trīs ugunsdzēsēji glābēji. Glābēju rīcībā būs gan aprīkojums ugunsgrēku dzēšanai – stobri, šļūtenes,
ekipējums darbam elpošanai nepiemērotā vidē, gan aprīkojums glābšanas darbiem – motorzāģi un hidraulika. Vēl pirms svinīgās atvēršanas brigādei 11. februārī jau bija pirmais izsaukums – dega ēkas skurstenis, kas tika savlaicīgi nodzēsts.

Domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks ir gandarīts, ka ilgušās pārrunas vairāku gadu garumā un aktīvais darbs ar Iekšlietu un Aizsardzības ministrijām ir devis rezultātu “Šis Ādažu novadam un tuvākās apkaimes iedzīvotājiem ir nozīmīgs brīdis. Ugunsgrēka, plūdu un vēja postījumu gadījumos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sasniedzamība un ierašanās laiks būtiski paātrināsies, un ādažnieki varēs justies drošāk,” pauž domes priekšsēdētājs.

“Sajūtas ir patīkamas, taču priekšā ir daudz izaicinājumu, lai spētu nodrošināt manis vadītās struktūrvienības darbu, kvalitatīvus darba apstākļus saviem darbiniekiem. Gaidām arī lielā depo atvēršanu pēc diviem gadiem, kad būs vairāk cilvēku un tehnikas vienību, “ stāsta VUGD Rīgas reģiona pārvaldes Ādažu daļas komandieris Ģirts Forands .  

Ādažu novada iedzīvotāji un uzņēmēji nelaimes brīdī varēs saņemt palīdzību ātrāk, jo līdz šim ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā no Rīgas un Saulkrastiem, kas bieži līdz ierašanās brīdim aizņēma ap 20–25 minūtēm. 2021. gadā Ādažu novadā reģistrēti 65 ugunsgrēki un 73 glābšanas darbi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI