DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
3
3

Atbalsts iedzīvotājiem energokrīzes dēļ: "Latvijas Vēstnesī" aktuālās oficiālās publikācijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 28. janvārī, oficiālā izdevuma Latvijas Vēstnesis (vestnesis.lv) divos papildu laidienos ir izsludināti aktuāli tiesību akti par energoresursu cenu pieauguma samazinājumu un kompensāciju dabasgāzes tirgotājam.

Kopumā abos papildu laidienos Nr. 20A un Nr. 20B pieejamas 4 tiesību aktu oficiālās publikācijas: 

Valsts laikposmā no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 30. aprīlim atbalstu 20 eiro mēnesī izmaksā Latvijā dzīvojošajiem vecuma, invaliditātes vai apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmējiem, bērna ar invaliditāti kopšanas pabalsta saņēmējiem vai pabalsta personām ar invaliditāti, kurām nepieciešama kopšana, saņēmējiem, pilngadīgām personām, kurām ir piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Tāpat valsts izmaksā atbalstu 50 eiro mēnesī par katru bērnu un studentiem līdz 24 gadu vecumam. Likums stājas spēkā 2022. gada 29. janvārī.  

  • Grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 78 "Dabasgāzes tirdzniecības un lietošanas noteikumi": https://www.vestnesis.lv/op/2022/20A.2 MK noteikumi papildināti ar kārtību par maksas samazinājuma piemērošanu un kompensāciju dabasgāzes tirgotājam. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 29. janvārī. 
  • Grozījumi MK noteikumos Nr. 50 "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi":  https://www.vestnesis.lv/op/2022/20B.2 Ar grozījumiem noteikta valsts kompensācijas piemērošanas kārtība elektroenerģijas sistēmas operatoram vai publiskajam tirgotājam. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 29. janvārī. 
  • Kārtība, kādā tiek prognozēti, noteikti un veikti maksājumi par valsts kapitāla   izmantošanu: https://www.vestnesis.lv/op/2022/20B.1 Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. februārī.

Abu grozīto MK noteikumu konsolidētās redakcijas drīzumā varēs lietot vietnē likumi.lv, kas ir oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" tiesiskās informācijas platformas daļa.  

Operatīvi par "Latvijas Vēstneša” saturu var uzzināt, izmantojot pakalpojumu "Seko līdzi”:  
https://www.vestnesis.lv/jaunumi-e-pasta  

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI