DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM seminārā informēs pašvaldības par prasībām nolikumu izstrādē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šodien plkst. 10.00 tiešsaistes platformā MS Teams organizēs semināru pašvaldībām par aktualitātēm saistībā ar pašvaldību nolikumiem – likuma “Par pašvaldībām” prasībām un biežāk pieļautajām kļūdām nolikumu izstrādē.

Ministrijas pieredze rāda, ka, saņemot pašvaldību nolikumus izvērtēšanai, nereti nākas saskarties ar pieļautām kļūdām, kas lielākoties ir pretrunā ar augstāka juridiskā spēka tiesību normām, vai praktiskām pašvaldības nolikuma piemērošanas problēmām, kas var radīt draudus tiesiskas pašvaldības darbības nodrošināšanai. Nolikumā ir skaidri un nepārprotami jāatspoguļo domes darba organizācijas galvenie jautājumi, struktūra un padotības attiecības. Atbilstošu pašvaldības nolikumu izstrāde ir būtisks elements arī administratīvi teritoriālās reformas sekmīgā ieviešanā. Tādēļ, lai stiprinātu pašvaldību kapacitāti un kompetenci par prasībām, kas jāņem vērā izstrādājot nolikumu, ministrija rīko semināru un aicinājusi tajā piedalīties pašvaldību pārstāvjus. 

Šis ir pirmais no šajā gadā plānotajiem semināriem un tā ietvaros plānots  aplūkot tādas tēmas kā pašvaldības teritoriālais iedalījums, administrācija, pašvaldības domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka kompetence, pašvaldības izpilddirektora kompetence, domes sēžu organizēšana u. c., kā arī sniegtas atbildes uz jautājumiem. Papildus tam seminārā ar aktualitātēm publisko personu un iestāžu sarakstā iepazīstinās Uzņēmumu reģistra pārstāvis.

Seminārs galvenokārt domāts pašvaldību domju deputātiem un administrācijas darbiniekiem, kuru amata pienākumos ietilpst nolikuma projekta sagatavošana. Ja vēlaties piedalīties seminārā, rakstiet Pašvaldību departamenta direktoram Viesturam Razumovskim (67026510; viesturs.razumovskis@varam.gov.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI