DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Sūtījumu izsekošanas pakalpojums bez izsniegšanas pret parakstu – jau uz 84 valstīm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

No 2022.gada 1.janvāra Latvijas Pasts paplašina izsekošanas pakalpojumu sūtījumiem, kas saņēmējam tiek izsniegti bez paraksta, ievietojot tos pastkastītē vai izsniedzot pasta nodaļā, – līdzšinējo 37 valstu vietā tagad izsekošana būs pieejama sūtījumiem jau uz 84 valstīm. Sūtījuma izsekošanas pakalpojums paredz iespēju klientam sekot sava sūtījuma ceļam elektroniskajā vidē. Tā kā šādi noformētu sūtījumu izsniegšana saņēmējam nav pret parakstu, šis pakalpojums izmaksu ziņā ir izdevīgāks nekā reģistrētu/ierakstītu vai apdrošinātu sūtījumu piegāde, kas arī nodrošina sūtījumu izsekošanu, bet tiek izsniegti pret parakstu.

Ievērojot vairāku ārvalstu pasta uzņēmumu pieredzi, arī Latvijas Pasts kopš 2020.gada piedāvā sūtījumu izsekošanas pakalpojumu bez izsniegšanas pret parakstu. Tas nozīmē, ka klients, sūtot vienkāršus sūtījumus – vēstules, sūtījumus ar dokumentiem vai sīkiem priekšmetiem – var izvēlēties papildu pakalpojumu Sūtījuma izsekošana. Šādi noformētam sūtījumam tiek piešķirts numurs un svītrkods līdzīgi kā reģistrētiem/ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem, kas elektroniskajā vidē ļauj sekot sūtījuma ceļam, taču neparedz sūtījuma izsniegšanu pret parakstu, kas joprojām attiecas tikai uz reģistrētiem/ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem.

No 2022.gada 1.janvāra tiek paplašināts to valstu skaits, uz kurām iespējams noformēt Sūtījuma izsekošanas pakalpojumu, un no 37 valstīm tas palielinās līdz pat 84 valstīm. Tagad, izmantojot izsekošanas pakalpojumu, virtuāli iespējams redzēt vienkāršu sūtījumu ceļu arī uz ASV, Austrāliju, Gruziju, Igauniju, Izraēlu, Japānu, Jaunzēlandi, Kanādu, Krieviju, Ķīnu u.c. valstīm.

Tā kā izsekojamu sūtījumu piegāde notiek bez paraksta par izsniegšanu, šā pakalpojuma cena ir zemāka nekā reģistrētiem/ierakstītiem vai apdrošinātiem sūtījumiem. Sūtījumu veidu atšķirības iespējams aplūkot te:

Pasta sūtījumu veidi

Vienkāršs

Izsekojams

Ierakstīts

Apdrošināts

Svītrkods

UA

LA

RR / RS

VV

Tiek skenēts pieņemot

Tiek skenēts visos apstrādes posmos

Jā – ja attiecīgās valsts pasta uzņēmums to nodrošina

Jā – ja attiecīgās valsts pasta uzņēmums to nodrošina

Tiek izsniegts pret parakstu

Sīkāka informācija par jauno pakalpojumu un valstīm, uz kurām tas pieejams, redzama te. Infografiks par dažādiem sūtījumu veidiem, to atšķirībām un cenas veidošanās mehānismu, izmantojot papildu pakalpojumus, redzams šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI