DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Piesnigušas meža takas svētku priekam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Klāt gada gaišākie un sirsnīgākie svētki! Šogad mīkstās kupenas un sniega mežģīnēm rotātie koki mudina izbaudīt ziemas burvību, kas svētkiem piešķir īpašu noskaņu. Tāpēc svētku brīvdienās aicinām doties meža takās un saņemt dabas sarūpētās dāvanas šajos svētkos!

Daži no apmeklētāju iemīļotiem AS “Latvijas valsts meži” (LVM) tūrisma objektiem svētku laikā sarūpējuši īpašus pārsteigumus un papildu iespējas interesantai atpūtai dabā. Tāpat ikvienam pieejamas vairāk nekā 300 labiekārtotas bezmaksas tūrisma vietas Latvijas valsts mežos, kur, baudot dabas krāšņumu, piedzīvot svētku laiku.

Brīnumaina ziemas pasaka LVM dabas parkā Tērvetē

Piesnigušajās pastaigu takās Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šobrīd izskatās kā īstā ziemas pasakā un diennakts tumšajā laikā tas iemirdzas krāšņās krāsās! Tāpēc, silti saģērbjoties un ņemot līdzi labu garastāvokli un kādu kārumu meža zvēriem un putniņiem, ziemas pievakares ir īstais laiks, lai dotos baudīt krāsainas un mierpilnas pastaigas.  Iestājoties krēslai, dabas parkā izgaismojas būves, tilti, dižsila priedes, daļa pastaigu taku un dižais koka skatu tornis. Izgaismotās pastaigu takas, kas vēlajiem parka viesiem vakara stundās veido gaismas ceļu izejas virzienā no LVM dabas parka Tērvetē, izgaismotas līdz pat plkst. 20.00.

tervete ziema2

Sētas namus apvijušas spožas svētku lampiņas, centrā - skaista, izpušķota svētku eglīte. Te rūķi atstājuši sniega kamanas un kokos sakāruši koši sarkanas mices! Palūkoties virs baltajām egļu galotnēm un pavērties tālākos apvāršņos var, uzkāpjot dižajā koka skatu tornī. Tornis atvērts apmeklētājiem līdz plkst.16. Krēslas stundās tas iemirdzas maģiskās krāsās, izgaismojot tuvējo meža apkārtni.

Sagurušos ceļotājus no meža izvedīs Pasaku vilcieniņš, kas košām gaismām rotājies, kursē pa piesnigušajām dabas parka takām un ceļiem. Sapņu bānītis kursē zaļajā režīmā, braucienā iespējams doties nedēļas nogalēs no plkst. 10 līdz plkst. 17.

Ziemīgajās nedēļas nogalēs Rūķu sētā nosalušos parka apmeklētājus no plkst. 11–16 sasildīs iekurti ugunskuri. Pie ugunskura ir īstā vieta, kur ļauties nesteidzīgām sarunām ar ģimeni vai draugiem, vērot uguns liesmiņas un dzert siltu tēju, klausoties skaistās Ziemassvētku melodijās. Lai svaigā gaisā gardi paēstu, ugunskurs lieti noderēs arī līdzi paņemto desiņu vai zefīru cepšanai.

LVM dabas parks Tērvetē būs atvērts katru dienu no plkst. 9 līdz 17, arī svētku dienās.  24.decembrī nekursēs Sapņu bānītis un būs slēgts skatu tornis.

kalsnava ziemassvetki

Īpašs miers un āra fotostudija LVM Kalsnavas arborētumā

Savukārt Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētuma āra viesistaba pārtapusi par mājīgu ziemas fotostudiju, kur tapt ģimeniskiem, draudzīgiem, sirsnīgiem, svētku sajūtu pilniem foto par atmiņu no šiem Ziemassvētkiem. Ziemas ieskautajā LVM Kalsnavas arborētumā valda mierīga un gaiša noskaņa un šis laiks īpaši piemērots, lai tvertu skaistas ainavas un aplūkot uz kokaugos sagleznotos kristāla ziedus. Svētku laikā – 23. decembrī arborētums gaida apmeklētājus līdz pulksten 15.00, savukārt 25. decembrī – no 10.00 līdz 16.00. Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī, arborētums būs slēgts. Laikā līdz 31. martam pilnai ieejas biļetes cenai piemērota 50% atlaide.

ziemassvetki pokainos

Rāmas pastaigas LVM Pokaiņu mežā

Tāpat ziemas burvība pārpārēm baudāma LVM Pokaiņu mežā, kur . priecāties par Ziemas mātes saadītajiem sniega rakstiem zilgano debesu atspīdumā un sajust prieku par sniegā atstātajām zaķu un vāveru pēdām. Te lēnu garu var izstaigāt balti piesnigušās takas, pārdomāt šogad paveikto un apdomāt nākamā gada plānus un ieceres.

Svētku koncerts LVM Jaunmoku pilī

Arī LVM Jaunmoku pils svētku gaidīšanas laikā saviem apmeklētājiem ir sarūpējusi vairākus pārsteigumus – īstu piedzīvojumu garu var izjust jaunatklātajā izlaušanās spēlē, ziemīgu atpūtu var piedzīvot pils parkā, bet svētku priekšvakarā, 23.decembrī, apmeklētāji varēs izbaudīt īpašu noskaņu Ziemassvētku koncertā ar Kasparu Zemīti un Elzu Rozentāli. Mākslinieku koncertprogramma ir īpaši gatavota, tuvojoties Ziemassvētkiem. Tajā iekļauti šī laika noskaņai un sajūtām atbilstoši skaņdarbi – dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, tautā iecienītu latviešu komponistu, piemēram, Mārtiņa Brauna un Imanta Kalniņa dziesmas, gan arī pašu mākslinieku oriģināldarbi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI