DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica sveic Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā absolventus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 17. decembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica video uzrunā sveica Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā absolventus. Ārlietu ministrijas un ASV finansēto programmu tiešsaistē šogad apguva simts jaunie profesionāļi no 20 Eiropas Savienības (ES) Kaimiņpolitikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm un teritorijām.

Parlamentārā sekretāre uzrunā absolventiem akcentēja ka “investīcijas jauniešos un jaunajos līderos ir svarīgs ieguldījums pārtikušai un ilgtspējīgai nākotnei”. Uzsverot, ka programmas veiksmes stāsts ir tās absolventi un to ieguldījums valstu attīstības veicināšanā, Z. Kalniņa-Lukaševica aicināja programmas dalībniekiem būt pozitīvu pārmaiņu veidotājiem, jo “ilgtspējīgiem risinājumiem nepieciešamas jaunas idejas, enerģija un radošums”.

Z. Kalniņa-Lukaševica pateicās Rīgas Juridiskajai augstskolai un tās partneriem par ilgstošo sadarbību programmas īstenošanā.

Tiešsaistes Intensīvā programma ilga 12 nedēļas. Tajā piedalījās publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no 20 ES Kaimiņpolitikas, Centrālāzijas, Rietumbalkānu valstīm un teritorijām – Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas, Ukrainas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Uzbekistānas, Albānijas, Bosnija un Hercegovinas, Kosovas, Melnkalnes, Serbijas, Ziemeļmaķedonijas, Ēģiptes, Jordānijas, Palestīnas.

Informācijai

Rīgas Juridiskā augstskola starpdisciplinārās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvijas prioritārajos reģionos veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Latvijas Ārpolitikas institūtu, Rīgas Ekonomikas augstskolu un Eiropas Publiskās administrācijas institūtu.

Programmas atbalsta Ārlietu ministrija no piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai paredzētajiem līdzekļiem, kā arī piesaistot ASV finansējumu. Atbalstu RJA īstenotajām programmām iepriekš sniegušas arī Norvēģija, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI