DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Necērt Ziemassvētku eglīti “Rīgas Mežos”!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pošot Ziemassvētku rotās mājas un sētas, uzņēmums “Rīgas Meži” aicina iedzīvotājus necirst vai nezāģēt eglītes “Rīgas Mežu” teritorijās!

Necērtot Ziemassvētku eglīti “Rīgas Mežos”, tiks pasargāti gan meži, gan to bioloģiskā daudzveidība. Turklāt pats necirtējs izvairīsies no soda un no liekiem pirmssvētku kreņķiem. Tieši šajās brīvdienās vairāki desmiti uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzraudzīs savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot eglīšu jaunaudzēm.

Lai arī “Rīgas Mežu” pārziņā ir 62 tūkstoši ha meža teritoriju, taču egļu tajās nav daudz. Tikai katrs desmitais “Rīgas Mežu” koks ir egle. Lielāko daļu šo eglīšu uzņēmuma speciālisti izaudzējuši no sēklām Norupes kokaudzētavā un pēc tam stādījuši mežos. Eglītes izaudzēšana no sēklas līdz stādāmajam materiālam ir nopietns daudzu gadu darbs.

Šogad uzņēmuma mežos vēl nav pieķerti Ziemassvētku eglīšu tīkotāji! Iespējams, tas tādēļ, ka cilvēki kļuvuši apzinīgāki un zinošāki. Viņi ir informētāki, ka Ziemassvētku galveno rotu nedrīkst meklēt vismaz 50 km rādiusā ap galvaspilsētu, kā arī pirmssvētku laikā jo īpaši rūpīgi tiek uzraudzītas “Rīgas Mežu” zaļās skaistules. “Rīgas Mežu” teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras, uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

“Rīgas Mežu” teritoriju karte pieejama ŠEIT

Uzņēmums ir pateicīgs iedzīvotājiem par sapratni un mežu sargāšanu! Un novēl jauku svētku gaidīšanas laiku!  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI