DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre: Latvijas un Polijas sadarbībai arvien lielāka nozīme reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 25. novembrī Rīgā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Polijas ārlietu ministra vietnieku Šimonu Šinkovski vel Senku (Szymon Szynkowski vel Sęk). Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Polijas divpusējās attiecības, drošības un ārējo attiecību jautājumus, tai skaitā, situāciju uz robežas ar Baltkrieviju.

Z.Kalniņa-Lukaševica atzīmēja, ka sadarbība starp Latviju un Poliju ir daudzveidīga un dinamiska. Abas valstis vieno aktīvs politiskais dialogs, plaša sadarbība ekonomikā un kultūrā. Parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka pēdējā laikā, saskaroties ar līdzīgiem drošības izaicinājumiem, sadarbība starp abām valstīm kļuvusi vēl nozīmīgāka. Amatpersonas augstu novērtēja Latvijas un Polijas koordināciju cīņā pret Baltkrievijas radīto hibrīdo apdraudējumu ES ārējai robežai un atzina, ka kopā ar partneriem jāturpina strādāt pie pasākumiem drošības stiprināšanai reģionā.

Puses bija vienisprātis, ka jāturpina arī abu valstu kopīgās aktivitātes Trīs jūru iniciatīvas (TJI) jautājumos. 2022. gada vasarā Rīgā notiks TJI samits un biznesa forums, un jau šobrīd Latvija un Polija cieši sadarbojas, lai veicinātu iniciatīvas atpazīstamību un partneru iesaisti.

Tikšanās laikā Š.Š. vel Senks augstu novērtēja Latvijas ieguldījumu, radot lieliskus apstākļus poļu kopienas izglītības un kultūras attīstībai. Z.Kalniņa-Lukaševica savukārt izteica pateicību Polijai par solidaritāti Covid-19 krīzes pārvarēšanā, nosūtot Latvijas veselības aprūpes iestādēm nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI