DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Valsts prezidenta Egila Levita uzruna NBS bruņutehnikas maršā pie Brīvības pieminekļa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Pilsoņi, latvieši, Latvijas iedzīvotāji!

Tēvzemei un Brīvībai!

Brīvības piemineklī ir iekalti latviešu karavīru tēli, kuri cīnījās par Latviju un izcīnīja Latvijas valsti Neatkarības karā pirms vairāk nekā 100 gadiem.

Brīvības piemineklis simbolizē mūsu valstsgribu. Tauta apvienojās, lai savāktu ziedojumus un vēlāk uzceltu šo pieminekli. Pie Brīvības pieminekļa mēs prasījām mūsu neatkarības atjaunošanu. Šodien pie Brīvības pieminekļa mēs godinām mūsu brīvo un neatkarīgo Latvijas valsti.

Karavīri, paldies, ka esat Latvijas valsts un drošības sardzē! Mums jābūt pateicīgiem tiem cilvēkiem, kuri savā dienestā sargā mūsu robežas. Hibrīduzbrukums, kas pašlaik tiek vērsts pret Latviju, Lietuvu un Poliju, ir uzbrukums mums visiem.

Šodien mēs esam kopā ar mūsu NATO sabiedrotajiem šeit, Latvijā, un aizstāvam ne tikai savas, bet visas Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas.

Mums ir jābūt vienotiem ne tikai valsts aizsardzībā, bet arī cīņā ar pandēmiju. Lai savaldītu pandēmiju, mums jābūt kopā visiem, un kopā mēs pandēmiju arī pārvarēsim.

Dārgie latvieši!

Jo sarežģītāka ir situācija, jo vienotākiem mums ir jābūt. Mūsu vēsture rāda, ka mēs spējam būt vienoti izšķirošos brīžos, un arī šodien ir viens no tādiem brīžiem, kad mums ir jāpārvar divas krīzes vienlaikus – Covid-19 krīze un krīze uz Eiropas Savienības ārējās robežas.

Mēs esam spēcīgi, mēs to varam!

Mēs varam teikt, ka Latvijas neatkarība un drošība ir drošās rokās. Mūsu karavīri ir kopā ar mums, mūsu Robežsardze ir ar mums, un viņiem palīdz arī mūsu Valsts policija.

Es gribu pateikt īpašu paldies visiem, kuri šobrīd varonīgi stāv par mūsu zemi un par mūsu cilvēkiem. Paldies karavīriem, robežsargiem, policistiem un mediķiem! Lai gaiši svētki katrā mājā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI