DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

18. novembrī noteikti būtiski gaisa telpas ierobežojumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku pieprasījumu, 2021. gada 18. novembrī Rīgā un tās apkārtnē noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

Virs Rīgas un pilsētas centra ir izveidota īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona “PARADE” augstumā no zemes virsmas līdz 900 metriem virs jūras līmeņa. Īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona “PARADE” pārklāj lielāko Rīgas daļu.

Vienlaikus ar CAA lēmumu ir izveidotas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas “BIGGY” un “CORRIDOR” augstumā no zemes virsmas līdz 2300 metriem. Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi noteikti virs tādām vietām Baldone, Misa, Strēlnieki, Iecava, Mellupi, Dimzukalns, Jaunolaine, Baloži, Krustkalns un Mārupe, tādējādi aptverot vairākus Latvijas novadus, kā arī veidojot ierobežojumu koridoru no Pierīgas līdz Rīgas centram.

Visas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas pie labvēlīgiem laika apstākļiem var tikt aktivizētas 18. novembrī laika posmā no plkst. 12.00 līdz 13.30 pēc Latvijas laika.

Vienlaikus CAA ar savu lēmumu ir ierobežojusi citu lidojumu zonu darbību īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonu aktivizācijas laikā. Gaisa telpas ierobežojumi gan neietekmēs starptautiskās lidostas “Rīga” darbu, gaisa kuģi uz un no lidostas varēs turpināt lidojumus.

Ierobežojums nosaka aizliegumu gaisa kuģiem izmantot ierobežotās lidojumu zonas, attiecīgi lidojumi šajās vietās ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem. CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi. Par noteikumu neievērošanu tālvadības piloti var tikt saukti pie likumā noteiktās atbildības.

Ar gaisa telpas ierobežojumiem var iepazīties VAS “Latvijas gaisa satiksme” mājas lapā https://ais.lgs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI