DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima atbalsta jaunu izmaksu kompensēšanas modeli abonētās preses piegādei

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 21.oktobrī, otrajā – galīgajā - lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Pasta likumā, ar kuriem plānots noteikt jaunu valsts atbalsta modeli abonētās preses piegādes nodrošināšanai.

Likumprojekts paredz mainīt pakalpojuma tīro izmaksu (zaudējumu) kompensēšanas modeli, izbeidzot kompensācijas fonda darbību un paredzot kompensāciju no valsts budžeta.

“Grozījumi Pasta likumā ir būtiski, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem pasta pakalpojumu, tostarp abonētās preses piegādes, pieejamību līdzšinējā apjomā un kvalitātē gan reģionos, gan pilsētās. Ir labi, ka Satiksmes un Kultūras ministrijas, savā starpā sadarbojoties, radušas risinājumu, lai gadījumā, ja universālā pasta pakalpojuma saistību izpilde ir radījusi zaudējumus un pakalpojuma sniedzējs pakļauts netaisnīgam finansiālajam apgrūtinājumam, zaudējumi tiktu kompensēti,” iepriekš atzīmēja par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.

Likums papildināts ar jaunu pantu par abonēto preses izdevumu pakalpojumu piegādes apmaksu, nosakot, ka maksa par preses piegādi tiek sadalīta divās daļās, no kurām vienu maksā preses izdevējs, bet otru apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

Tāpat paredzēts papildu atbalsts preses izdevējiem, nosakot, ka var noteikt atšķirīgu dalītā maksājuma procentuālo apmēru valstspilsētās un pārējā Latvijas teritorijā.

Grozījumi Pasta likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI