DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs Jānis Reirs Saeimā iesniegs #Budžets2022 likumprojektu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. oktobrī, plkst. 8.10 finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas (FM) uz Saeimu nesīs budžeta portfeli, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai parlamentā.

Budžeta likumprojekta un tā pavadošo likumprojektu iesniegšanas pasākums Saeimā notiks plkst. 8.20. Saeimas nama Lielajā vestibilā. Tajā paredzēts Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un finanšu ministra mediju brīfings. Sekot līdzi pasākumam būs iespējams tiešraidē Saeimas Facebook kontā.

Budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997. gadā. Šogad portfelis tiks nests jau 24. reizi. Tradīciju ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle. Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu.

Šogad finanšu ministrs Jānis Reirs uz Saeimu dosies ar jaunu budžeta portfeli, kas turpina tradīciju un pārmanto iepriekšējā budžeta portfeļa garu. Jaunais portfelis simbolizē rūpniecību un viedo reindustrializāciju, tas ir inovatīvs, izgatavots Latvijā no vietējiem materiāliem. Jaunā portfeļa idejas pamatā ir novēlējums, ceļavārdi, kas, gadiem ejot, nezaudēs savu aktualitāti. Tie aicina mācīties no vēstures, kam ir tendence atkārtoties, veidot budžetu pārdomāti, sabalansēti un atbildīgi, ievērojot fiskālo disciplīnu. Jauno portfeli Finanšu ministrijai dāvina finanšu ministrs Jānis Reirs. Tā autors ir tēlnieks Ivars Drulle.

#Budžets2022 izdevumi ir 12,406 miljardi eiro, bet ieņēmumi 10,663 miljardi eiro. Savukārt pirmajā gadā, kad portfelis tika nogādāts Saeimā, izdevumu apmērs bija 1,3 miljardi latu jeb aptuveni
1,8 miljardi eiro.

Jānis Reirs ir vienīgais finanšu ministrs, kurš budžeta portfeli nesīs jau sesto reizi. Savukārt ministri, kuri šo tradīciju pildījuši katrs četras reizes, ir Oskars Spurdziņš un Andris Vilks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI