DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima konceptuāli lems par līdzšinējās sociālās apdrošināšanas kārtības saglabāšanu pašnodarbinātajiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 7.oktobrī, pirmajā lasījumā skatīs grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kas paredz pašnodarbinātām personām arī nākamgad saglabāt līdzšinējo sociālās apdrošināšanas kārtību.

Tāpat rīt konceptuāli plānots skatīt grozījumus, ar kuriem iecerēts nodrošināt iespēju karavīriem un zemessargiem, kuri atgriezušies no starptautiskajām operācijām, saņemt sociālo rehabilitāciju kopā ar viņu ģimenēm – laulāto un nepilngadīgajiem bērniem.

Saistībā ar e-lietas platformas izstrādi un ieviešanu deputāti rīt galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Kriminālprocesa likumā, bet otrajā lasījumā skatīs grozījumus Administratīvā procesa likumā.

Saeimai rīt paredzēts skatīt paziņojumu par administratīvi sodītiem 13.Saeimas deputātiem laika periodā no 2021.gada 6.aprīļa līdz 31.augustam.

Deputāti spriedīs arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir jauna Trauksmes celšanas likuma projekts, likuma grozījumi, kas paredz piemērot pievienotās vērtības nodokļa samazināto likmi piecu procentu apmērā elektroenerģijai un dabasgāzei, kā arī iecere valstspilsētas apvienot ar blakus novadiem.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas vairākas izmaiņas, tostarp Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu rīt pirmajā lasījumā skatīt grozījumus, ar kuriem iecerēts likumā nostiprināt informācijas apmaiņu starp Eiropas Savienības dalībvalstīm par pārkāpumiem autoceļu lietošanas nodevas samaksā.

Saeimas apstiprinātajā 7.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 25 jautājumi.

Savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI